Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Obama mı azınlık, Kürtler mi?

Yer, Beyaz Saray. Tarih, 16 Mayıs 2013... 1+13 düzeninde görüşme. Başbakan Tayyip Erdoğan, geniş bir heyetle ABD Başkanı Barack Obama ve kurmayları ile değerlendirme toplantısında. İki ülkenin stratejik ortak paydasındaki tüm konuların üzerinden geçiliyor. Görüşme, hayli yapıcı bir havada seyrediyor. Ve karşılıklı fikir paylaşımının bir anında Başkan Obama'nın ağzından "Türkiye'deki Kürt azınlık" ifadesi çıkıveriyor.
Duyumlarıma göre, sonrası ilginç gelişiyor. Başbakan Erdoğan, söz sırası geldiğinde, "azınlık" ifadesini düzeltiyor.
"Kürtler, Türkiye'de azınlık değildir" diyor. Başkan Obama, bu hatırlatma üzerine, hızlıca durumu toparlıyor. Vurgusunu şöyle değiştiriyor: "Hukuki anlamda azınlık demek istememiştim!"
Başkan, burada da kalmıyor, esprili bir dille ABD'yi ve kendi durumunu örnek veriyor: "Ben siyahi Başkanım. ABD'de siyahlar da bir dönem azınlık olarak algılanıyordu!"
Başbakan Erdoğan ise "Eğer hukuki anlamda azınlıklardan söz ediyorsak, hükümetimizin attığı adımlar sayesinde azınlıklara 2 milyar dolarlık gayrimenkul iade ettik" açıklamasını yapıyor. Başkan Obama ise Türkiye'nin bu yöndeki adımlarını cömertlik ve siyasi irade kararlılığı olarak tanımlıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA