Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

30 milyon turisti araştıramayız

Yabancı savaşçıların takibinin, vatandaşı olduğu ülkelerin sorumluluğunda olduğunu belirten AB Bakanı Bozkır: Türkiye'nin, yıllık gelen 30 milyon turisti tek tek terörist mi diye araştırması mümkün değil

AB Bakanı Volkan Bozkır, yanlış fotoğrafa bakıldığı için AB'deki Türkiye imajının zedelendiğini, gerçekleri anlattıkça kanaatlerin değiştiğini söyledi. Resmi ziyaret için gittiği İspanya'nın başkenti Madrid'de gazete temsilcileriyle sohbet eden Bakan Bozkır, şu mesajları verdi:

YANLIŞ FOTOĞRAFA BAKILIYOR:
Türkiye'nin AB ülkelerindeki imajı, yanlış fotoğrafa bakıldığı için zedelenmiş durumda. Bunu gidermek için gelip konuşmak, bu algıya ulaşmalarının nedenini öğrenmek, tenkitleri dinlemek, cevap vermek için görüşmeler yapmak gerekiyor.

TÜRKİYE'YE HAKSIZLIK:
Türkiye'yle ilgili haksız eleştiriler gündeme getiriliyor. Fransa'da saldırılarda bulunan şahsın kız arkadaşının Türkiye'ye giriş yaptığı, Türkiye tarafından ortaya çıkarılmıştır. Türkiye'ye herhangi bir bilgi verilmemiştir. Türkiye'nin, yıllık gelen 30 milyon turisti tek tek terörist mi diye araştırması mümkün değil. Yabancı savaşçıların takibi, ne yaptığının bulunması vatandaşı olduğu ülkelerin sorumluluğunda. 'Şu adam benim vatandaşım, şu bağlantıları var' diyecek. Türkiye'ye 7 bin kişinin girişini yasakladık, 1200 kişinin ihracını sağladık. Bu olaydan sonra AB ülkeleri daha ciddi davranacaktır.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ:
AB'de en çok tenkit edilen hususlardan biri Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığı yönünde, bu haksızlık. Türkiye'deki gazete ve TV'lerin çoğu hükümet aleyhtarı yayın yapabilmekte. Basın özgürlüğü sonuna kadar kullanılmakta. Her gün en ağır eleştiriler, saldırılar, hükümet aleyhtarı yayınlar yapılıyor. Sorun, holding sahiplerinin aynı zamanda basın patronu olmasından kaynaklanıyor.

SEÇİM HEDEFİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ:
Başkanlık sistemine geçilebilmesi için anayasanın değişmesi gerekiyor. AK Parti'nin seçimler için koyduğu hedef anayasayı değiştirecek çoğunluktur. Yeni anayasa mümkün olursa halkın oyuna da sunulacaktır. Halkımız oy verirken, anayasa değişikliğini de düşünecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA