Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kamikaze hâkim savcı riski

Meclis'te komisyon aşamasında görüşülen yargı paketindeki bir düzenleme, adaletin tecellisinde ne durumda olduğumuzu göstermesi bakımından ibretlik.
Bir ülke düşünün ki yargısının bazı mensupları, yasalara ve vicdanına göre değil, kökü dışarıdaki bir üst aklın yönlendirmesine göre karar verebiliyor. Ve koskoca devlet, bildiği bu gerçek karşısında anayasal kısıtlar nedeni ile arzu edilen düzeyde önlem alamıyor.

***
Paketteki o düzenlemeye göre, ilçelerdeki terör soruşturmaları il başsavcılıklarınca yürütülecek, davalar da il merkezlerindeki ağır ceza mahkemelerinde görülecek.
İlk bakışta, örgütlü suçlarla ilgili soruşturma ve davaların küçük bir ilçede mesleğe yeni başlamış savcı ve hâkime bırakılması yerine, birikimli ve deneyimli yargı adamlarına bırakılması daha doğru görünüyor. Ama detaya inildiğinde, devlet içinde devlet olan paralel yapı unsurlarının en uç noktadaki elemanları eliyle hukuku alet ederek kamikaze saldırısı düzenleyebileceği kaygısının da etkisini gösterdiği anlaşılıyor.
Bu da demek oluyor ki artık yargıda reform da yetmez, yargıda yeniden inşa gerekli!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA