Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kampanya yeni başlıyor

Türkiye uzun ve zorlu bir demokrasi maratonunun ardından "tercihini" yaptı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "evet" dedi. Evet'i elde etmek sanıldığı kadar kolay olmadı.
Görünürde "evet" çabası vardı. Ama içeride ve dışarıda "öylesine örgütlü" hayır cephesi inşa edilmişti ki, bu gerçek tam olarak fark edilemedi.

***
Dün saat 18.00'den itibaren AK Parti Genel Merkezi'nde sandık sonuçlarına an ve an takip ettim.
Seçmen yeni sisteme vize verirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a güvenini de bir kez daha tescilledi.
Peki; "Daha güçlü evet mümkün müydü?" bunun ayrıntılı analizi yapılacaktır.
Şimdi güçlü siyasi ve toplumsal restorasyon zamanı. Yani yeni sistemi topluma tam manasıyla mal etme ve 2019'a kadar geçecek süreyi yeni bir tanıtım, anlatım ve ikna kampanyasına dönüştürme zamanı.
***
Süreç içinde MHP'nin rolüne gelince...
Anayasa paketinin milli iradenin takdirine sunulmasına yardımcı oldu. MHP bu noktada üzerine düşeni yapabildi. Lakin, AK Parti+MHP denklemi siyasi sahada işlemedi.
Büyükşehirlerin mesajı, Doğu ve Güneydoğu'dan yükselen ses, çok dikkatli okunmalı. Ekonominin siyasal mesajı da bu tabloya eklenmeli.
Bugünden itibaren Türkiye'de yeni bir sistem yeni bir fırsat penceresi açılıyor. Millet şaşmaz ferasetiyle Türkiye'nin yönünü tayin etti. Şimdi görev Türkiye'yi yönetenlerde ve yönetime talip olanlarda.
Milli iradeye güvenen her zaman kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA