Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Erdoğan ikna eder de... Sonrası mühim!

Önümüzdeki hafta boyunca gündemin ağırlık merkezi yurtdışında olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump'la yapacağı görüşme, Türkiye'nin yeni yol haritasını doğrudan etkileyecek. Bu aşamada biliyoruz ki Washington'daki yerleşik yapı, Erdoğan-Trump buluşmasını ötelemek için çok engel çıkardı. Ancak Erdoğan diplomasisi, kendine özgü kanallar üzerinden randevuyu kesinleştirdi. Bu yüzden, gizli bir el Cumhurbaşkanı'nın ABD ziyaretinin içini boşaltmaya çabalamakta.
Aynı şekilde, ABD ile yakın koordinasyona girilmeden gerçekleştirilen Sincar (Kuzey Irak) ve Karaçok (Kuzey Suriye) operasyonları da terör örgütü YPG'nin hamisi konumundaki CENTOM'u (Ortadoğu'dan Sorumlu ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nı) hayli rahatsız etti. Erdoğan daha Beyaz Saray'a varmadan, YPG'ye ağır silah verilmesi kararının Başkan'a imzalatılmasını aynı zamanda rövanşist tavır olarak görmek mümkün. İşte bu nedenle Erdoğan'ın, Başkan Trump'la yüz yüze görüşmesi, Türk-ABD ilişkilerinin üzerindeki örtünün kaldırılmasına, karşılıklı çıkarlar zemininde müttefikliğe yaraşır çizgide ilerlemesine fırsat sağlayacak.
Erdoğan'ın, ABD'de ezber bozacağına kuşku yok. Nihayetinde, Türkiye'nin milli güvenliğine doğrudan tehdit olan terör örgütü PKK ve FETÖ dosyasını açacak. Tabii mühim olan Erdoğan'ın açtığı alanın, Washington DC'de, Obama dönemi uzantılarınca hemen daraltılmaması. Şurası açık bir gerçek ki ABD'nin Kuzey Suriye'de federe veya bağımsız Kürt devleti planı varsa Ankara'nın, bölgedeki tüm dengeleri kökten değiştirecek daha büyük planları var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA