Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Öldürülen darbeci sayısı ve Avrupa’nın hesabı!

Dün, AK Parti'nin düzenlediği "15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli"ni izlerken, önemli bir anekdotu hatırladım.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında 250 vatandaşın şehit düştüğünü vurguladıktan sonra çatışmalarda 35 darbecinin öldüğünü söyledi. "Türkiye hukuk devleti olmasa idi on binlerce hain cezaevlerinde değil, nerede açıldığı belli olmayan çukurlarda olurdu" dedi.
15 Temmuz'dan sonra Avrupalı bir bakanın değerlendirmeleri aklıma geldi. Ankara'yı ziyaret eden ve açık destek veren nadir isimlerden olan bu siyasetçi, darbenin bastırılması sırasında ölen darbeci sayısını sormuş ve aldığı cevap karşısında şaşkınlığını gizleyemeyip, şu yorumu yapmıştı:
"Bu çaptaki bir olayda en az 5.000 (evet yanlış okumadınız) darbecinin öldürülmesi beklenir. Uluslararası hukuk açısından, darbenin bastırılması sırasında öldürülenler için hukuki sorumluluk aranmaz. Ancak, darbe önlendikten sonra varsa ölüm vakaları soruşturulabilir!" Anlaşılan o ki... FETÖ ve darbe gerçeği karşısında üç maymunu oynayanlar başta olmak üzere Türkiye'nin kâğıt üzerindeki müttefiklerinin tamamı, 15 Temmuz'un önünü ve arkasını gayet iyi biliyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA