Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

AK Parti: Tatil mi kısa izin mi?

Salı günü gerçekleşen AK Parti Grubu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, uyarı yüklü bir cümlesi dikkatli gözlerden kaçmadı. "Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Biz uyarmadan kendileri adımı atsın!" Bu sözleri, Cumhurbaşkanı'nın bugün AK Parti'de yapacağı, kimilerine göre sürpriz karşılanan değerlendirme toplantısı ile birlikte düşünmek gerekiyor.
Cumhurbaşkanı, siyasetle gelinen makamları değil, siyasetin makamlara getirme gücünü önemsiyor. Bunun anlamı, "ben merkezli olmayan", "dava esaslı", "mutlak olarak millete yaslanan" siyaset üretme yeteneği. Yani, parti teşkilatının gücü, inancı, samimiyeti ve çalışma azmi.
TBMM'nin, ağustos itibariyle çalışmalarına ara vereceği dikkate alındığında, AK Parti'li siyasetçilerin, makul izin ihtiyaçlarının ardından, klasik tatil moduna girmeden, kapı kapı dolaşmaları ve 2019 için hazırlıklara başlaması her şeyin ötesinde mühim.
Ayrıca, geçtiğimiz hafta Ordu'da yaşanan olay, AK Parti geleneğine ve sorun çözme tarzına hiç ama hiç uymuyor. Bu da demek oluyor ki, "Önce ülkem, sonra partim ve ben" anlayışından uzaklaşanların AK Parti'den bütünüyle uzaklaşması çok yakın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA