Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

AB ile “Sivil toplum diyaloğu”

AB süreci o kadar çaptan düştü ki ileride karşılaşacağımız sorunları da işe yarar reçeteleri de ikinci plana bırakmaya başladık. Geçenlerde AB Bakanı Ömer Çelik'in kritik bir tespiti dikkatimi çekti. Çelik dedi ki... "Avrupa'daki aşırı sağ, terörize harekete dönüşerek orada yaşayan Müslümanlar için tehdit haline gelebilir!"
Bugün, ırkçı karakterdeki Avrupalı figürlerin çıkardıkları olaylar, onları himaye eden devletlerin akıl tutulması büyük bir felaketin habercisi gibi. Balkanlar da yeni gerilimlere gebe!
Bu şartlar altında dahi Türkiye'ye düşen bir görev var. Avrupa'nın geleceğini düşünen sağduyulu kesimleri ön plana çıkarmak. Türkiye-AB perspektifini güçlendirecek reçete, "Sivil Toplum Diyaloğu"ndan geçiyor. AB, son 10 yılda bu amaçla 42.5 milyon avro hibe verdi ve 600'ün üzerinde STK'ya ulaştı. AB Bakanlığı da 2020'ye kadar 190 milyon avro mali desteğe erişimi sağlayacak. Almanya'nın başını çektiği bir grup ülke Türkiye-AB bağını kesmeye uğraşırken sivil gündemin ve finansal kanalların açık tutulması iki tarafın da yararına. Sivil demişken... Bu şapka altında Türkiye karşıtı faaliyetlerin himaye edilmesinden söz etmediğimizi de kayda geçirelim!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA