Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

ABD’nin derdi ne?

Dün sabah, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 2017'yi değerlendirdiği, 2018 hedeflerini paylaştığı toplantısına katıldık. Geniş ufuk turunu sayfalarımızda bulacaksınız. Ben, özel olarak "ABD'nin yönetsel dengesizliği, FETÖ'yü himaye edişi ve vize krizinin arka planına" değinmek istiyorum. Çavuşoğlu dedi ki...
1- ABD içinde sistemi kimler yönetiyor, kimler ön planda, çok karmaşık bir tablo var. Böyle durumlarda boşlukları demokratik olmayan güçler doldurur. Pentagon'un biraz ağırlığını koyduğunu görüyoruz.
2- FETÖ ile ilgili ilettiğimiz taleplerin hiçbiri ABD tarafından karşılanmadı. ABD'nin ek belgeye ihtiyaç duymaması gerekir. Kendi ülkesinden yönetilen darbe girişimini, kimin nasıl yaptığını bizden daha iyi biliyordur!
3- Metin Topuz olayından sonra ABD vize uygulamalarını kaldırdı, biz de buna karşılık verdik. Anladık ki Topuz çok kritik bir kişi. Niye yerel bir personel bu kadar önemli? İkinci kişi de vardı, henüz ortada yok. O kişinin ismini de Topuz verdi.
Bütün bunlara terör örgütü YPG'nin silahlandırılması, ABD'nin Kudüs kararına karşı Türkiye'nin aldığı inisiyatif ve New York'taki kumpas davası da eklenince, ABD ile ilişkilerde inişli-çıkışlı bir yıl bizi bekliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA