Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Fırat’ın doğusu batısı diye pazarlık olmaz

Başbakan Binalı Yıldırım: Tehdit neredeyse orada biz olacağız. Gittikleri yere kadar askerimiz enselerinde olacak ve gereğini yapacak

ABD-İLE MENBİÇ GERİLİMİ:
"Irak ve Suriye topraklarında Türkiye'ye karşı bir terör oluşumuna müsamahamız yok. Bunun, Fırat'ın doğusu batısı diye pazarlığı da olmaz. YPG nereye giderse gitsin askerimiz ensesinde olacak"

AVRUPA'DA YPG-PKK OYUNU:
"PKK ismi eskidi. Birçok ülkede terör örgütü olarak tanındı. Şimdi taktik yapıyorlar. Demokratik oluşum filan... Yersen. Biz bunları biliyoruz, hangi kılığa girerlerse girsinler bunlar sızma terörist"

Münih Güvenlik Konferansı'na katılan ve bazı Alman parlamenterlerin provokatif sorularına açık ve net cevaplar veren Başbakan Binalı Yıldırım, dönüş yolunda Türk Amerikan ve Türk-Alman ilişkileri ile ilgili sorularımızı şöyle yanıtladı:
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüşmelerde kararlaştırılan mekanizma nasıl işleyecek?
Mekanizma üçlü olacak. Savunma Bakanları, Dışişleri Bakanları ve istihbarat teşkilatı başkanları yakın çalışacaklar. PKK'nın Kuzey Irak'ta yapmaya çalıştığı sözde terör devleti kurma hevesinin bu sefer başka bir isimle Suriye'de gerçekleşmemesi lazım. Menbiç ile ilgili çalışmalar karşılıklı görüşmelerde bir noktaya gelecek. Duruşumuz çok net. Kararlılığımızda tereddüt yok. Suriye sınırının neresinde olursa olsun Türkiye'nin milli güvenliğine, toprak bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi bertaraf etme sorumluluğumuz mevcut.

Terör örgütü YPG Menbiç'ten çıkarsa mesele bitiyor mu?
O, bir adımdır. Burnumuzun dibinde hem de Arap nüfusun bu kadar yoğun olduğu bir yerde, onların tepesine çökmüş bir terör örgütü var. Bu bizim için tehdit. ABD'liler de onların yanında. O bir kere atılması gereken bir adımdır. Irak ve Suriye topraklarında Türkiye'ye karşı bir terör oluşumuna müsamahamız yok. Bunun, Fırat'ın doğusu batısı diye pazarlığı da olmaz. Tehdit neredeyse orada biz olacağız. Nereye giderseler gitsinler. Gittikleri yere kadar askerimiz enselerinde olacak ve gereğini yapacak.
YPG ile PKK'yı ayrıştırma girişimleri var...
PKK ismi eskidi. Birçok ülkede terör örgütü olarak tanındı. Şimdi bir taktik yapıyorlar. Demokratik oluşum filan... Yersen. Biz bunları biliyoruz, hangi kılığa girerlerse girsinler bunlar sızma terörist.
Kandil'e Irak'la ortak operasyon konuşuluyordu?
Gerek Kandil gerek başka yerlerdeki mücadeleye kapasitemiz yeterli, rahatlıkla yapabiliriz, sıkıntı yok.
Kuzey Irak'taki terör hedeflerine sadece hava harekât mı sürecek?
Gerekirse hava, gerekirse kara. Şartlar neyi gerektiriyorsa o. Buna hakkımız da var. Irak'ın da itirazı söz konusu değil.

BAYKAL'I ZİYARET ETMEK İSTEDİK...

Sayın Baykal'ın kızı Aslı Baykal, Münih'te sizinle görüşmeye geldi...
Sağ olsun kızı zahmet etti geldi, sağlığı hakkında bilgi verdi. Ziyaret etmek istedik ama doktorlar enfeksiyon riski nedeni ile uygun bulmamış. 'Burada daha fazla durmaya niyetimiz yok, yakında döneceğiz' dedi.

ÖKSÜZ GÜNDEMDEN DÜŞMÜŞ DEĞİL

Merkel'le görüşmede Adil Öksüz konusu gündeme geldi mi?
Adil Öksüz, bir FETÖ terör elemanı. Yurtdışında olduğunu biliyoruz. Polisimiz, istihbarat örgütümüz bunu ülkemize getirmenin yolunu aramaya devam edecek. 'Filan yerde görüldü' diye ihbarlar geliyor. Bu konu gündemden düşmüş değil. Kendilerine (Merkel), 'Bu veya diğer FETÖ örgüt elemanları konusunda destek olursanız memnun oluruz' dedik. Almanya son zamanlarda bölücü terör örgütüne karşı tutumunu sertleştirdi. Bu olumlu gelişme. Aynı şeyi FETÖ teröristlerine karşı da yapmasını bekliyoruz.

DENİZ YÜCEL YORUMU

Deniz Yücel'in tahliyesinin arkasında gizli görüşme trafiği olduğu iddia edildi...
Bütün bu tezviratları, hükümetler arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesinden rahatsız olan çevreler çıkarıyor. Medya, birtakım sol siyaset ve sivil toplum örgütleri üzerinden üretiliyor. PKK'lılar burada aktif rol oynuyor. İlişkileri müspet yönde etkileyecek bu durumu baltalamak için gayret ediyorlar. Olayı böyle görmek lazım. Almanya ile Türkiye arasında bir tane bu adamdan başka bir mesele yok mu yani?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA