Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

İttifak kapsamında hassas siyasi dil gereği

AK Parti ile MHP arasında son 1.5 yılda ivme kazanan temaslar, yepyeni bir siyasi ajandanın doğmasına yol açtı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi sağlayan anayasa referandumunun ardından, seçim ittifakına yasal çerçeve kazandırma adımı geldi...
Seçim takvimi başladığında ise ittifak yapacak partilerin ilkesel tutumları, icraat öncelikleri ve hedefleri de netleşecek. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, Cumhur İttifakı'nda buluşan partilerin gerek tabanda gerekse tavanda eşgüdümünün tesis edilmesi olacak.
Ne demek istediğimizi kısaca özetleyelim... Taşradaki kimi isimlerin, memleketin yaşamsal önceliklerini zikrederek kapıları açtığı ama güncel işlerinin peşinde koştuğu intibaı uyandırması hassas bir nokta. İktidar ortağı inisiyatifi sergilediği ileri sürülen bu ve benzeri şahısların, AK Parti teşkilatlarında nasıl karşılandığını da doğru ölçüp, tartmak gerek. Yani... Yerel gibi gözüken, basit gibi duran tavır, davranış ve girişimler, büyük birlikteliği zedelememelidir.
Veya... Ankara'ya gelindiğinde... Parti yöneticilerinin, diğer tarafı bağlayan ya da onlar adına konuşulduğu izlenimi veren beyan ve açıklamalardan kaçınması gerekiyor. İttifakın içinde hangi partilerin olup olmayacağı, kimin hangi listede yer alacağı gibi detaylar, her bir partinin iç işi olarak değerlendirilmelidir. İttifak ortak paydasında buluşan partiler varsa kaygılarını, kamuoyu önünde değil de liderler düzeyinde ele almalıdır.
Daha önce de vurguladığımız gibi... Cumhur İttifakı pek çok ezberi bozdu. Ezberi bozulanların, bu ittifakı bozmak için boş durmadığı bugünlerde ittifak sahipleri, birbirlerinin hukukunu her zamankinden daha fazla gözetmelidir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA