Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Cumhuriyet: Ankara-İstanbul buluşması

Cumhuriyetimiz Atatürk'ten, Atatürk Cumhuriyet'ten ayrılamaz.
Cumhuriyeti anlamlı ve sürdürebilir kılan yanı, ruhunda gizlidir. Cumhuriyet, "kalkınma, adalet, eşitlik, barış içinde bir arada yaşama, inançlara saygı ve kimsesizlerin kimsesi olma" iddiasının güncel ve evrensel yansımasıdır.
Cumhuriyeti yarınlara taşımak ise şu ya da bu ideolojiye saplanıp kalmadan, herhangi bir siyasi arka bahçeye bırakmadan, kalıplaştırmadan, tabuya dönüştürmeden, tekellere terk etmeden kuruluş felsefesine gönülden sahip çıkabilmekle mümkündür.
Artık "söylem Cumhuriyetçiliği" değil; "İcraat Cumhuriyetçiliğidir" esas olan. Günümüzde Cumhuriyet, "Tek MİLLET, Tek BAYRAK, Tek VATAN, Tek DEVLET" sütunları üzerinde yükselen geniş çatının adıdır. Cumhuriyetin "tek" diye vurguladığı başlıklar vazgeçilmez değerler ve ortak paydanın özetidir. Yoksa cumhuriyet tek tipçi değildir ve olmamalıdır.

***
Ne demişti Gazi: "Askeri ve siyasi zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, iktisadi zaferlerle taçlandırılmazsa kısa ömürlü olur." Cumhuriyeti ilelebet payidar kılacak olan ana doğrultu bu sözde açık ve nettir:
Tarihe altın harflerle yazılan eserler,
İtibarlı milli para,
Taşınması gurur veren Türkiye Cumhuriyeti pasaportu,
Dünya çapında tanınan yerli markalar...
***
Bugün Türkiye, kaotik küresel ortamda, Türk milletinin "dirayetli liderlik" tercihi ile her türlü engellemelere rağmen 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda ilerliyor.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise sadece Türkiye için değil, bölgemiz, hatta global sistem için "istikrarın ve güvenin teminatı" olarak görülüyor.
Cumhuriyetimizin 95. yılını kutladığımız 29 Ekim 2018 tarihi, İstanbul'da ilk etabı açılan mega havalimanı ile bir başka anlam kazandı. Başkan Erdoğan'ın, "Zafer anıtı" olarak tanımladığı bu eser, "Büyük Türkiye iddiasının" ete kemiğe bürünmüş hali olarak gören herkesi etkiliyor. Tesis ölçeği, mimarisi, teknolojisi ile sizi hemen içine çekiyor.
Farklı bir dünyada, köklü medeniyetlerin kavşağında bulunduğunuzu hissettiriyor.
Türbülanslı şartların her zaman olabileceğini, öz değerlerinden güç alan asil milletimizin her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini bir kez daha ispatlıyor.
İstanbul Havalimanı'nın planlamasına, finansmanına, inşasına emeği geçenlere şükran borçluyuz.
Cumhuriyeti kuranları, geliştirenleri, yaşatanları saygıyla selamlıyoruz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA