Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Cildiniz yogayla ışıldasın

Cilt sağlığı, dış etkenler ve ruh halinizle yakından ilgilidir. Masaj, aromaterapi ve yoga yaparak hem rahatlayın, hem de cildiniz sağlıklı ve genç kalsın

Bir dakikalığına düşünün; yüksek stres durumlarında hiç sivilce çıkardığınız oldu mu? Okulda sınav zamanlarında veya travmatik olaylar sonrasında uykusuz kaldığınızda, cildiniz soluk ve mat görünüyor mu? Dış etkenler ve ruh haliniz; sağlığınızın yanı sıra cildiniz üzerinde de etkilidir.

STRESTEN UZAK DURUN
Dermatoloji alanında yapılan bir araştırma; ruhsal problemleri olan kişilerin yüzde 40'ının cilt problemleri de olduğunu ortaya koymuştur. Neyse ki bunun bir de olumlu tarafı var. Araştırmalar gösteriyor ki; pozitif dış etkenler, cildiniz ve görünümünüz üzerinde önemli ölçüde yararlıdır. Pozitif yaşayan, stresten uzak duran, başkalarıyla sosyal temas içerisinde bulunanlar; bu avantajlardan yoksun kişilere kıyasla daha sağlıklı ve mutlu hayatlar sürmektedir. Felsefemin odak noktası; hayatı tehdit eden bir hastalık, selülit ve çatlaklarla savaşırken vücudu iyileştirmek için önemli olan, bütünüyle sağlıklı bir ortam yaratmaktır. Zihnimiz rahat değilse, stresli ve yalnızsak vücudumuz eninde sonunda etkilenir. Bu yüzden kendimizi doğal şekilde iyileştirme yeteneğimiz zayıflar.

EGZERSİZ ŞART
Sağlık ve güzellik için, düzenli olarak masaj yaptırmak veya aromaterapiste gitmek, yoga sınıfına katılmak, iş ve hobilerle ilgili daha hevesli olmak veya düzenli egzersize devam etmek gibi birçok farklı aktivite bulunabilir. Sağlıklı bir cilt; hem içeride, hem dışarıda tam bir sağlığın ifadesidir. Tam sağlıklık olmak da cilt için sağlıklı bir ortam yaratır. Böylece herhangi bir problem olduğunda çözülmesi daha kolay olur. Bunun yanı sıra cilt sağlığı tüm vücudun sağlığına da etkide bulunabilir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için tüm adımları uygulayın (doğru ürünler, uygun besinler ve pozitif hayat tercihi); tüm vücudunuz sağlık kazanacaktır.

ALTERNATİF TIPTAN YARARLANIN
RUH hali ve vücut arasındaki simbiyotik (aynı ortamı paylaşan) ilişki olduğu asırlardır bilinmektedir ama ilaç sektörü bu yararlı alternatifleri ve takviyeleri ilaç üretimine katmakta geç kalmıştır. Ancak bu durum, hastaları alternatif tedavi kaynaklarından alıkoyamamıştır. 1990'da yapılan bir araştırmada; Amerikalılar'ın geleneksel ilaç tedavilerinden 40 milyon kere daha fazla alternatif tıp yöntemlerini tercih ettikleri ortaya çıkarılmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA