Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

İnsanın evi kalbinin olduğu yerdedir!

Ev, sıcak bir yatak ve rahat bir kanepeden çok daha fazlasıdır. Bir dostun omzu, doğa veya gönüllüsü olduğunuz bir grup; sizi evinizde hissettirir

Hepimiz, 'Ev yüreğinin bulunduğu yerdir' sözünü duymuşuzdur. Tabii ki bu cümlenin birçok anlamı olabilir. En bariz anlamı; fiziksel bir yer, yaşadığınız yerdir. Ancak ev, sıcak bir yataktan ve rahat bir kanepeden çok daha fazlasıdır.. Aşktır, güvenliktir. Ev, bir duygu kadar bir yer değildir. Burada, 'evde' hissetmek için altı farklı yolu keşfediyoruz..

1- Aileniz ile vakit geçirin
Ev; babanızın size sarılması, annenizin bayram sabahı evi mis gibi kokutan kahvaltısı, çocuğunuzun ilk sözcükleri, kedinizin gurultusu ile anlam kazanır. Hepimizin sevmek, anlamak ve desteklenmek için bir topluluğa ihtiyacımız vardır.

2- Dostlarınız ile vakit geçirin
Koşulsuz sevilmek ve desteklenmek söz konusu olduğunda, dostlar da listenin başına gelir. Karnınız ağrıyana kadar gülmekten hüngür hüngür ağlamaya kadar her durumda, en iyi arkadaşlarınız; sizi evinizde gibi hissettirir. Üstelik onların yanında mükemmel olmak zorunda değilsiniz, sadece siz olmak zorundasınız.

3- Doğanın keyfini çıkarın
Birçok kişi doğada kendini evinde hisseder; ormanda, bir kumsalda veya yıldızların altında uyurken... Hepimizin temiz havaya, güneş ışığına ve teknolojiden kopuşa ihtiyacımız var. Doğada evinizi bulun ve elinizden geldiğince ona sarılın!

4- Vücudunuza önem verin
Fiziksel bedeniniz nihai evdir. Bu; hücrelerinizden düşüncelerinize kadar, bulunduğunuz her şeyi barındırıyor. Vücudunuz bu yaşamdaki deneyimlerinizin teknesidir. Dolayısıyla sağlıklı yiyip egzersiz yaparak, dinlenerek ve stresinizi yöneterek vücudunuza gereken ilgi ve saygıyı gösterin.

5- Başkalarına yardım edin
Başkalarına yardım ve nezaket teklif ederek onlara bir güvenlik hissi verirsiniz. Gönüllülüğün faydalarından biri topluluk üzerindeki olumlu etkisidir. Gönüllü, çoğunlukla bir topluluğu bir arada tutan, daha çok bir ev gibi hissettiren tutkaldır.

6- Güvenli alanınızı bulun
Eğer güvende olduğumuzu hissetmezsek, kendimizi evde hissetmek zordur. Emniyet duygunuzu bozan herhangi biri veya herhangi bir şey, evde hissetme arayışınızın önünde bir engel haline gelecektir. Bu engelleri, rahatsız edici durumlarda ilerleyerek veya güvenli alanınızı korumanıza yardımcı olan sağlıklı sınırlar geliştirerek ortadan kaldırın. Ev; güvenli ve bağlılık hissedilen, sevilen yerdir. Hem kendiniz, hem de çevrenizdeki dünyaya daha yakından tanık olduğunuzda, evde olduğunuz her yerde kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.



KÜLTÜREL STRES NEDİR?
Kültürel stres, içsel bir şeydir. Kültürel stres, sıkışık bir otoyolda yine geç kalacağımızı düşünmek ve dünden kalan 20 yüksek öncelikli maile cevap vermeye zamanınızın olmamasıdır. Kültürel stres, mevcut bir tehlikeye karşı hayatta kalma tepkisi değildir. Kültürel stres, günlük hayatta aklımıza hiç gelmeyecek bir şekilde bizi alaşağı eder. Kültürel stres, sandığımızdan daha erken hayatımıza girer. 3 yaş civarinda toplum sizi etkilemeye başlar ve dünyanın farkına varmaya başlarsınız. Sonunda cisimsel bilim tarafından desteklenen bu basit sonuç, neredeyse 40 yılımı aldı. Çoğu insan benim yalnızca cilt problemleriyle ilgilendiğim kanısına sahiptir ama bu, doğru değildir. Bugün benim birçok çalışmam insanların davranışlarını değiştirerek içindeki gençliği ortaya çıkarırken, kültürel stresle savaşıp hücrelerini DNA'larından ciltlerine kadar değiştirebilecek niteliktedir.



SEYEHAT ETMENİN 5 FAYDASI
Kendimiz için güzelliği aramayı, kişisel tutkularımızı keşfetmeyi ve beklentileri bir kenara atıp başarısızlık özgürlüğümüzü yaşamayı ve rastlantılara şaşırmayı öneriyorum. Seyahat, tüm bunları yaşamak için eşsiz bir fırsattır.
Seyahat açık fikirli bir insan olmanızı sağlar: Başka şehirlerde başka insanların sizden tamamen farklı bir şekilde yaşamaları, başka insanlara daha saygılı olmanızı öğretecektir. Düşünce kalıplarınızdan, yıkılmaz dediğiniz tabularınızdan vazgeçmeniz artık an meselesi haline gelir. İnsanları yargılamadan, sizden farklı olduğu için dışlamaktan vazgeçmeye başlarsınız.
Seyahat sizi rahat bölgeniz dışına çıkarır: Başkalarının nasıl yaşadığını ve dünyanın sunduğu şeyi keşfedersiniz. Yerel pazarlarda alışveriş yapın, yerel spesyaller yiyin ve yerel halkla tanışmak ve sohbet etmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Yerel dili pek konuşamıyorsanız endişelenmeyin. Çoğu kişi, anadilde iletişim kurmaya çalışan bir gezginin çabalarına minnettardır.
Seyahat, şükran duygusunu teşvik eder: Diğer insanların nasıl yaşadığını görmek, koşullarınızın ne kadar şanslı olduğunu takdir etmenize yardımcı olabilir. Basit bir örnek olarak; musluğumuzu açtığımızda temiz ve bol miktarda su akışı vardır ancak gelişmekte olan ülkelerde yaşayanların çoğu için bunu hayal etmek sadece bir lükstür.
Seyahat sizi diğer dünya görüşlerine açar: Seyahat sırasında hangi olayların gazetenin ön sayfasını oluşturduğunu görüyorsanız bu size bazı endişelerin evrensel olduğunu hatırlatabilir. Aynı zamanda evinizin bulunduğu ülkenin veya şehrin, evrenin mutlak merkezi olmadığını anlamanıza yardımcı olur.
Seyahat, 'oyun'un önemini fark etmenize yardımcı olur: Seyahatin en güzel bölümlerinden biri, bir çizelge veya beklenti olmadan bir çocuk gibi bir şeyleri yeniden keşfetmektir. Seyahat, tutkularınızı bulmak için ideal koşulları sağlayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA