Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Mali kriter yalan olursa...

Transfer borsası aldı başını gidiyor.. Rakamlar uçuk.. Hem de bu kadar yaşanan kötü örneklere rağmen.. UEFA mali kriterleri 2014'te devreye girecekken.. Mesala Beşiktaş geçmiş zamanda yaptığı pahalı transferlerin bedelini ödüyor.. Uzun zamandır bir söylem var: "Türkiye'de yerli futbolcu yetişmiyor." Bugün bir sol açık arasan ikinciyi ya bulursun ya bulamazsın, stoper desen bir iki tane çıkıyor. Forvetler, sağ açık az.. Kaleci yetişmiyor. Az az az.. Durum böyle olunca, yerli malı yurdun malı oluyor fiyatlar uçuyor.. Fenerbahçe, Hasan Ali'yi 3 milyon 750 bin Euro'ya aldı. Trabzonspor, Soner için 2.3 milyon Euro verdi.. Eskişehir, Alper Potuk için 5 milyon Euro istiyor.. Mesela Orduspor'un Braga'da UEFA finali görmüş stoperi Garcia'nın maliyeti 400 bin Euro!. Mesela dünya yıldızı Kuyt'ı Fenerbahçe 1 milyon Euro'ya alıyor.
Bir yandan "Yabancıya sınırlama gelsin" diyoruz bir yandan sınırlama olmazsa yerli yıldızların yüksek maliyetlerinden şikayet ediyoruz. İnsanın kafası karışıyor!. TFF gelecek sezonlarda yabancı sayısını kademeli olarak düşürecek.. Herhalde yerli fiyatlar katlana katlana çıkar.. İşin başka bir tarafına geçersek, bugün ortalama Anadolu takımlarının yıllık takım maliyetleri 15 milyon Euro, büyük takımların ise 40 milyon Euro olmalı ki, bu UEFA kriterleri başımıza dert açmasın.. Yoksa Galatasaray'ın 223 milyon dolar, Fenerbahçe'nin 195 milyon TL, Beşiktaş'ın 581 milyon TL ve Trabzonspor'un 120 milyon TL borçları farklı yollar alır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA