Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

'Haydi kızlar okula demek kolay'

Kızlar okula demek kolay. Ya da kadınlar çalışsın demek... Ancak kızlar için uygun okul ortamı, kadınların çalışması için gereken şartlar sağlanmadıkça, altı boş bir slogan olmaktan öteye gidemezsiniz.
Okul sürecinde özellikle kız çocuklarının yurt ihtiyacı, bu bağlamda son derece önem kazanıyor. Biliyoruz ki 12 silindirli Ferrari'nin 6 silindiri duruyorsa, ülkenin dinamizmi eksik kalacaktır. Kız öğrencilerin okuma şartlarını iyileştirmek, özellikle de yurt ihtiyacını karşılamak, bu alanda en verimli adımların başında geliyor.
Türk Eğitim Vakfı TEV, genç kızların eğitimine destek için üstlendiği misyonla, 2'nci kız yurdunu dün Trabzon'da açtı. Vakıf Başkanı Ömer Koç, kızların eğitiminin ülke için önemine vurgu yaptı. Daha fazla kız yurduna ihtiyacımız, buradaki konuşmacıların ortak temasıydı. Hayırseverliğin yeni yüzünde, toplumdaki ihtiyaçları gözetip bunların üzerinden yürümek, en modern yaklaşım. TEV'in arsa bedeli dahil 8 milyon liraya 250 kapasiteli mal ettiği yurdu, modern tasarımıyla dudak uçurtuyor. Ancak 420 liralık aylık ücreti, kızını Trabzon'a okutmaya gönderecek aileler için hâlâ yüksek. Bu açıdan; daha fazla hayırsever katkısı şart.
Devlet, kız öğrencilere TEV Kız Yurdu standardındaki hizmeti 165 liradan sunuyor, 180 lira da bilabedel yemek yardımı yapıyor. Böylece öğrenci katkısı %30, devlet katkısı %70'e geliyor. Yalnızca Trabzon'da 25 bin kıza yurt talebi var.
Haydi kızlar okula demek işin kolayı... Aslolan TEV'in yaptığı gibi daha fazla kız yurdu inşa etmek ve bunu da kızlarımızın karşılayabileceği maliyetlere çekebilmek. Sosyal sorumluluk projesi arayanlar, işte size TEV örneği. Siz de yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA