Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İş dünyasında kadın

New York Marriott Marquis Hotel'in balo salonundayız. İş dünyasında kadın ödülleri dağıtılacak. Türkiye'den Vodafone Pazarlama İletişimi ve Kurumsal Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci yanı başımda masayı dolduran 5 ödül ile oturuyor.
Kendisi iş dünyasında yılın kadınlarından biri... Ödül kazananların proje detayları ve teşekkür konuşmalarından anladığım şu: İş dünyasında cinsiyet farkı, en azından bazı sektörlerde hızla kapanıyor.
2012 Stevie 'İş Dünyasında Yılın Kadınları' Ödülleri'ne bu yıl tüm dünyadan bin 200'ü aşkın başvuru oldu ve 90 kategoride dağıtıldı. Finalistler arasında öne çıkan kurumlar: Accenture, Aegis Media, DHL, Friends of the Global Fund Africa, McKinsey Development, Medicard Finance Inc., Vodafone Türkiye.
Gizem Keçeci'yi elindeki altın heykelcikle sahnede görmek gurur verici... Başvurulan 5 dalda da ödül alıyor olmamız, Türkiye, Vodafone ve iş dünyasındaki kadın gücü için umut sunan bir tablo.
Benim en çok dikkatimi çeken "kadından kadına yardım" kategorisi oldu. Öncelikle adı farklıydı ve "kadın çalışsın" deyip, bu fikri hayatla ilişkilendirecek adımları atmayınca kuru slogana dönüştüğüne, kendi ülkemde tanıktım.
Mobil teknolojilerle toplum hayatında olumlu yönde fark yaratma hedefinin cinsiyet eşitliği sağladığını biliyoruz. Vodafone Türkiye'nin Teknolojideki kadın hareketi, kadın dayanışmasının en iyi örnekleri arasına girdi ve küresel ödüle layık görüldü. Kadından kadına destek, iş hayatındaki cinsiyet uçurumunu kapama yönünde en fazla işe yarayan adımı oluşturuyor.
Peki bu başarının dinamosu nereden geliyor? 5 dalda ödül ile salonu dolduran yüzlerce katılımcı arasında ilk sıraya çıkan Gizem Keçeli'nin başarısının ardında, kadına tepe yönetimde daha fazla yer açan kurumların cesareti geliyor. Vodafone Türkiye'nin de yaptığı, tam da bu oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA