Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Havalimanı

Dünyada 1 milyon yerleşim yeri var. 18 bini, turizm için varış noktası niteliğinde... İlk 10 ülke arasında olmak, aynı zamanda küresel ölçekte ilk 10 kent arasında olmayı da gerektirir. İstanbul, Türkiye'nin artan gücüne bağlı olarak, yakın gelecekte dünyanın ilk 10 kenti arasında yer alma sürecinde çabalıyor.
Üzerinden olimpiyat geçmiş kentler, dönüşüyor. Küresel çapta organizasyonların ev sahibi olmak da ön plana çıkmanın gereklerinden biri... Bu açıdan bakıldığında; küçük bir dağ kasabası Davos dahi, dünya için "bilinir" hale gelebiliyor.
İstanbul bugün 1 milyon yerleşim arasında ilk 100'e girebilen bir kent. Tam sıralaması, sübjektif kriterli araştırmalara göre yapılıyor ama ilk 100'de olduğumuz ortada... 2020 olimpiyatlarının resmi adayları içinde olmak dahi, şimdiden İstanbul'un yarınına yatırım için doludizgin çalışmamız gerektiğini gösteriyor.
Bu süreçte halen 2 havaalanının yetmediği İstanbul'a üçüncü havalimanı, "olmazsa olmaz" öneme sahipti. Şüphesiz kenti daha ulaşılır kılacak bölgesel ve küresel cazibe araçlarından biri olacak. Yalnızca Atatürk havalimanına günde 1050'den fazla uçak indiğini düşünürsek, geç bile kaldık diyebiliriz.
Havalimanı, kentin coğrafyadaki öneminin altını çizer. Gereklidir ama tek başına yeterli değildir. Üçüncü havalimanı ile değişecek ölçeği, kentin yarınına dair diğer alanlarla ilişkilendirmedikçe, bu enstrümanı yeterince verimli kullanmıyor olacağız. Üretim üssünden, bölgenin finans merkezine, uluslararası şirketlerin yönetim merkezleri ve turizm varış noktasına dek farklı alanların da paralel geliştirilmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA