Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Turkcell 15 yıldır New York'ta

Turkcell'in New York Borsası'ndaki 15'inci yılı, 1 Eylül Salı günü gerçekleştirilen borsa kapanış töreniyle kutlandı. Geleneksel seremonide kapanış gongunu Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça çaldı

Dünyanın en köklü ve en büyük borsası New York Borsası'nda (NYSE) 1 Eylül Salı günü geleneksel kapanış gongu ilk ve tek Türk şirket Turkcell için çaldı. 2000'den bu yana NYSE'de işlem gören Turkcell hisseleri, aynı gün Borsa İstanbul'da (İMKB) işlem görmeye başlamıştı. NYSE Başkanı Tom Farley'nin ev sahipliğinde düzenlenen törene, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Turkcell Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Koç, Mehmet Hilmi Güler, Mehmet Bostan, Bekir Pakdemirli ve Jan Erik Rudberg tarafından gerçekleştirildi.

KAPANIŞ GONGU AKÇA'DAN

Kapanış gongunu Turkcell adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça çaldı. Seremoni kapsamında Wall Street'te bulunan NYSE binasına Türkiye ve Turkcell bayrakları çekildi ve tüm dijital ekranlar şirketin logolarıyla süslendi. Gong seremonisinden bir gün önce (31 Ağustos gecesi) ise Turkcell'in NYSE ve Borsa İstanbul'da halka açılmasının yıl dönümü şerefine, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosluğu himayesinde 15'inci yıl resepsiyonu gerçekleştirildi. The Plaza Hotel'de düzenlenen resepsiyona Turkcell heyeti ve NYSE temsilcilerinin yanı sıra Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer, NYSE Uluslararası Halka Arzlar Bölümü Başkanı Stefan Jekel, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ile iş dünyasından seçkin davetliler ve basın mensupları katıldı.

EN BÜYÜK GURURUMUZ GÜVEN
"Bugün burada sadece NYSE'ye kote olmamızın 15. yılını değil, aynı zamanda geçen bu süre zarfında Turkcell'in gösterdiği muazzam büyümeyi kutluyoruz" diyen Ahmet Akça. geçen zaman içerisinde Turkcell'in Türkiye ile birlikte büyüdüğünü anlattı. Akça, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisine inanan yatırımcıların güvenini boşa çıkarmadı. Onbinlerce kişi için istihdam fırsatları yarattı. 9 ülkede 68 milyon abonesiyle bölgesinde lider bir şirket haline geldi. 5 yıl sonra, NYSE'ye kote olmamızın 20'nci yıl dönümünde dünyada 5G teknolojisini geliştirmeyi başarmış birkaç telekomünikasyon şirketinden biri olmak için çalışıyoruz. Bu süreçte müşterilerimiz ve hissedarlarımız da memnuniyetlerini bize duydukları güvenle ortaya koydular. Bizim için en büyük gurur kaynağı budur. Turkcell'lilerin hizmetinde nice 15 yıllar diliyor, NYSE yönetimine bu gururu sizlerle paylaşmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyoruz."

NYSE'DE EN DEĞERLİ 500, BIST'TE EN DEĞERLİ İLK 5 ARASINDA
Turkcell NYSE'de işlem gören 2 bin 423 şirket içinde en yüksek değere sahip ilk 500 içinde. 15 yılda yatırımcısına TL bazında yüzde 316 oranında getiri sağladı. Ayrıca BIST'teki en değerli ilk 5 şirketten biri.
11 Temmuz 2000 itibarıyla ilk kez Türkiye'den bir şirket, Turkcell, NYSE'de işlem görmeye başladı. Aynı gün İMKB'de de işlem görmeye başladı.
Turkcell ile birlikte, NYSE'deki iletişim şirketi sayısı 19'a yükseldi.
Tarihi halka arz ile birlikte NYSE önünde Turkcell şöleni yapıldı. New York sokaklarında Türkiye rüzgârı estiren şenlikte Amerikalılar'a yöresel yemekler ikram edildi.
Dönemin NYSE Başkanı Richard Grasso, Gong Seremonisi'nde Turkcell'e övgüler yağdırdı.
The Wall Street Journal gazetesi, Turkcell hisselerinin Wall Street'te işlem görmesinin Türkiye'de yabancı sermaye yatırımlarının artması açısından olumlu etkileri olacağını yazdı.

HALKA ARZI GENİŞ YANKI UYANDIRDI
Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Zafer ise Turkcell'in BIST'teki 15. yılını "Büyümesiyle, iyi yönetişim ilkeleriyle yakından takip ettiğimiz Türkiye'nin Turkcell'inin borsamıza kote olması bizim açımızdan bir değer" sözleriyle kutladı.

100 MİLYON KİŞİ 'GONG'U CANLI İZLİYOR
NYSE, dünyadaki toplam hisse alım satım işlemlerinin yüzde 44'ünün yapıldığı yer olarak biliniyor. Temmuz 2015 itibarıyla NYSE'ye kote şirketlerin piyasa değeri 19 trilyon 351 milyar dolar. NYSE gongu, borsanın açılış ve kapanışında olmak üzere, günde iki kez çalınıyor. Gong çalma törenini dünyanın çeşitli yerlerinde 100 milyondan fazla kişi televizyonlarından izliyor. Gong çalma onuru, borsada işlem gören şirketlerin başkanları ve CEO'larıyla, devlet başkanları ve bakanlara veriliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA