Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Takipçisi olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB nezdinde başlattığı yeni istihdam seferberliği, bütün yurt sathında kabul gördü, ses getirdi. Dün pek çok şirket, STK ve kurum ek istihdam talep ve niyetini dile getirdi.
8 yıl önce gündeme geldiğinde "erken" bulunan ve aksayan +1 istihdam projesinin bu defa "yüzde 5'e dönüşerek" kabul görmesinin altında, Hükümet'in aldığı tedbirlerin yanı sıra çalışma hayatının buna hazır olması yatıyor.
İstihdam seferberliğine katılımın "gerçekleşmesi" en az "fazladan şu kadar istihdam" beyanı kadar önemli. Zira Erdoğan'ın çağrısına kulak verdiğini kamuoyu ile paylaşıp sonradan kulak arkası yapanlar söz konusu olabilir.
Böylesi toplumsal fayda projelerinde bunun örneğini çok gördük. Hatırlıyorum, Van Depremi'nde enkaz kaldırma süreçlerinde bölgede bulundum ve pek çok yardım kampanyasının içinde yer aldım.
Depremzedeye konut vaat edip milyonlarca dolarlık medya görünümü elde etmeyi başaran fakat tek bir oda dahi üretmeyen inşaatçılar... Ekranlara çıkıp şu kadar yardım yaptım deyip daha sonra ortalıkta görünmeyenler... Söz verdiği halde daha sonra bu sözünü unutanlar...
Aynı süreçte gizli hayırsever diyebileceğim pek çok insan ve firma da elinden gelenin üzerinde yardımda bulunmuştu. Bunların yeri depremzedelerin gönlünde çok yücedir. Benim gönlümde de öyle...
Bir yandan işsizliği azaltmak fakat diğer yandan verilen teşvikler, getirilen tedbirlerle ekonomiyi canlandırmak için başlatılan yeni istihdam seferberliği, yardım kampanyası değil, aksine ekonomiyi ivmelendirme gayretidir.
Fazladan istihdam sadece işsizliği azaltmayacak aynı zamanda Erdoğan'ın Türkiye Ekonomi Şûrası'ndan dediği gibi "bu işin öyle bir bereketi var ki..." neticesi doğuracağına inanıyorum.
Dün başlayan ve önümüzdeki günlerde devam edeceğine inandığım "ben de varım" beyanlarını, son derece ciddiye alıyor ve gazetemizde yer veriyoruz. Kişisel olarak işsizlik gibi hayati sorunun çözümüne katkı verecek olan herkesi takdir ediyor destekliyoruz.
Bunu yaparken Cumhurbaşkanı'nın çağrısına "ben de varım" diye katılıp devamını getirmeyenleri de takip edeceğimi kayıt altına alıyorum. Valiler kendi illerinde bunun yakın takipçisi ise biz de bu istihdam seferberliğinin daha yakın takipçisi olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA