Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Kamu diplomasisinde Sabah’ın rolü

Sürekli 4 koldan saldırı altındasınız...
FETÖ militanları algı operasyonları yapıyor, PKK burada Komünist Parti ile devamlı propaganda peşinde, İran burada güçlü ve sizi DEAŞ'a yardımla suçluyor, Batı medyası da 7/24 Türkiye'yi kötülüyor...
Bu sözler, Yeni Delhi'de "Doğu Araştırmaları" adlı düşünce kuruluşu başkanı Dr. Omair Anas'a ait... Söylediği, Türkiye'ye karşı 4 koldan algı saldırısı varken sizin buraya gelip Hindistan medyasıyla böylesi toplantı yapmanın son derece elzem olduğuydu...
Sabah Yazarlar Kulübü olarak 15 Temmuz sonrası başlattığımız dünya başkentlerinde Türkiye'yi anlatma turlarımızın son durağı, Hindistan'ın Yeni Delhi'si...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi, bu ülkedeki sivil toplum örgütleri, düşünce kuruluşları ve kanaat önderleriyle yoğun temaslar yapıyor, ekonomiden siyasete Türkiye gerçeklerini aktarıyoruz.
Bu gezide Mehmet Akarca, İlnur Çevik ve Kerem Alkin'le birlikte ben, Hindistan-Türkiye mevcut ilişki düzeyi ve yakın gelecekte bizleri bekleyen küresel fırsatları anlattık. Kurumsal İletişim Müdürümüz Fecir Alptekin ve ekibi Yıldız Tekin ile Aslı Cüreklibatır, randevuları tesis için olağanüstü gayret gösterdiler.
Yoğun soru bombardımanından anladığım, eğer Türkiye kendini gelip buralarda anlatmaz, kamu diplomasisi yapmaz ise, bize dair kötü algı projelerinin Türkiye-Hindistan ilişkilerini zedelemeye devam edeceğidir.
Bu açıdan bakıldığında resmi diplomasi yanı sıra kamu diplomasisi, büyük önem kazanıyor. Sonuçta medya mensubuyuz ve akademik kimliklerimiz de yazarlık noktasında, iletişimi resmi olmaktan çıkarıp daha kolay kılıyor. Hindistan gibi 2030'larda dünyanın ilk 3'ünde yer alacağı öngörülen bir ülkeyi, FETÖ, PKK, İran ve Batı medyasına bırakmak, son derece büyük zararlar doğurabilecektir.
Kamu diplomasisi, 15 Temmuz sonrası ihtiyacını derin hissettiğimiz bir kavram...
Sabah Yazarlar Kulübü bu alanda öncü oldu ve 8 farklı dünya merkezinde Türkiye doğrularını anlattık, yanlış kanaatleri düzelttik, son derece maksatlı sorulara cevap verdik, merakları giderdik.
Sabah Yazarlar Kulübü'nün Hindistan temaslarında bir şey daha belirginleşti. O da kamu diplomasisinin daha pek çok kurum ve kuruluş tarafından yapılması gereğidir. Zira sizin yönetmediğiniz itibarınızı, bir başkası yönetiyor. Hele ki bu başkası düşman ise meydanı onlara bırakmanın bedeli ağır olabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA