Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Hindistan ile yine yeni yeniden

Hindistan gezisinde Taj Palace Oteli'ndeyiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, yoğun ajandasıyla Yeni Delhi'ye iniyor. DEİK heyetindeki işadamlarımız otelin lobisini doldurmuş, bugün yapılacak forumlarda müzakere konularını tartışıyor.
Sabah Yazarlar Kulübü olarak 4 gündür burada, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, düşünce kuruluşlarıyla yoğun temaslarımız oldu.
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ve ekibi ile Sabah Kurumsal İletişim'in organizasyonunda son derece kritik konular üzerine tartıştık.
Lobide "hoş geldin" dediğimiz Cumhurbaşkanımıza, kamu diplomasisiyle soluduğumuz diplomatik havayı ve ziyaret öncesi yaptığımız iklimlendirmeyi kısaca aktarıyorum; "yaptığınız iklimlendirmeden haberim var. Yakından takip ediyorum" diye karşılık veriyor. Bu akşama dek yığınca randevusu var, Başbakan Modi ile görüşme, iş forumu ve benzeri toplantılarla her dakikası doldurulmuş ajanda...
Önceki gün Hindistan'ın en güçlü stratejik düşünce kuruluşu ORF (Observer Research Foundation) kurumunda ben, İlnur Çevik ve Kerem Alkin ile salonu dolduran, aralarında Litvanya, Almanya, İran, Sırbistan, ABD, Türkmenistan, Rusya diplomatları da dahil yüze yakın kanaat önderi ve akademisyenin çok çetin sorularına cevap verdik.
Tek kişilik dev kadro gibi çalışan İlnur Çevik özellikle Pakistan, Kaşmir ve kötü propagandanın ürettiği konulara cevap verdi.
Kerem Alkin, Türkiye ekonomisinin gücü üzerine soruları cevapladı. Ben de Hindistan ile Türkiye arasındaki mevcut ilişkileri sıraladım.
Netice FETÖ'nün, İran'ın, PKK'nın ve Batı medyasının Hindistan'daki kötü propagandasına rağmen, doğrudan ilişki kurma halinde nasıl olumlu sonuç alabildiğimizi de gördük.
İyi haber, 150 milyon Hintlinin Türk dizileri izlemesi... İşadamlarımıza bu yumuşak gücün varlığını anlattım. Şimdi sıra, Cumhurbaşkanımızın bugünkü temaslarıyla Hindistan'la yeniden başlayacak yoğun ilişkiler, ülkemize yeni zenginlik alanları açacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA