Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Seferberlik işe yaradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "fazladan 1 istihdam" çağrısıyla başlayan ve iş dünyasının büyük bölümü tarafından "yüzde 5 ek istihdam" karşılığı bulan seferberliğin ilk sonuçları umut verici... İstihdam dostu büyümenin de öncü göstergesi sayabileceğimiz ilk verilere göre 20 günde 284 bin yeni iş sağlandı.
8 yıl önce gündeme geldiğinde "erken" bulunan ve aksayan +1 istihdam projesinin bu defa "yüzde 5'e dönüşerek" kabul görmesinin altında, Hükümet'in aldığı tedbirlerin yanı sıra çalışma hayatının buna hazır olması yatıyordu.
İstihdam seferberliğine katılımın "gerçekleşmesi" en az "fazladan şu kadar istihdam" beyanı kadar önemli. Zira Erdoğan'ın çağrısına kulak verdiğini kamuoyu ile paylaşıp sonradan kulak arkası yapanlar söz konusu olabilirdi.
Bir yandan işsizliği azaltmak fakat diğer yanda verilen teşvikler, getirilen tedbirlerle ekonomiyi canlandırmak için başlatılan istihdam seferberliği, sosyal yardım kampanyası değil, ekonomiyi ivmelendirme gayretiydi.
Fazladan istihdam sadece işsizliği azaltmayacak aynı zamanda Erdoğan'ın Türkiye Ekonomi Şûrası'nda dediği gibi "bu işin öyle bir bereketi var ki..." neticesi doğuracağını savunmuştuk.
Bu seferberlik çağrısı ardından başlayan süreçteki "ben de varım" beyanlarını, son derece ciddiye almış ve gazetemizde geniş yer vermiştik. Kişisel olarak işsizlik gibi hayati sorunun çözümüne katkı verecek olan herkesi takdir etmiş ve desteklemiştik.
Bunu yaparken Cumhurbaşkanı'nın çağrısına "ben de varım" diye katılıp devamını getirmeyenleri de takip edeceğimizi, kayıt altına alacağımızı söylemiştik.
Valiler kendi illerinde bunun yakın takipçisi ise biz de bu istihdam seferberliğinin daha yakın takipçisi olmuş ve şimdi sıranın, verilen "artı şu kadar çalışan" sözlerinin, "gerçekleşme" beyanlarına geldiğini görmüştük. Hatta İstanbul Sanayi Odası, beyanla yetinmeyip "işbaşı yapanlar" rakamlarını web sitesinde duyurmuştu.
İstihdam seferberliğinin çalışma hayatına getirdiği bereketi, önümüzdeki aylarda daha net göreceğimizden dolayı, büyüme adına, Türkiye adına mutluyum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA