Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Küresel haydutlar Katar'a göz dikti

Expo Turkey by Qatar Fuarı için Katar'ın başkenti Doha'da yatırım fırsatlarını tartışırken dikkat çeken nokta; enerjilerini birleştirmesi halinde iki ülkenin bölgede sağlayacağı üstünlük idi. Vizyon ve projeler üzerinden yapılan tahminler; yakın gelecekte Katar'ın, Türkiye ile birlikte küresel adımlar atacağıydı.
Türkiye için Katar'ın özel önemi var. Bu da tecrübe edilmiş dostluk noktasında şekilleniyor.
Körfez altyapısını Türklere emanet eden Katar'da firmalarımız, ihalesiz iş alabiliyor. Sebebi; yetkinliklerimiz kadar, aldığımız işleri zamanından önce ve beklenenden daha üstün kalitede bitirebilmemiz...
Tekfen Grubu, ülkede son 12 yılda 5 milyar $'lık işe imza atmış durumda...
Stadyum inşaatından gayrimenkul projelerine dek yoğun ilişki içinde olduğumuz Katar'a yönelik tecrit ve abluka girişimi, küresel haydutların, dolaylı da olsa bizi hedef aldığını gösteriyor.
Doğalgaz deposu Katar bugün; "terörizme destek vermekle" suçlanıyor. Hatırlayın; çok değil birkaç yıl öncesine dek, İran'la ticaret yapıyoruz diye aynı tehditkâr parmak, bizim için sallanıyordu. Birleşmiş Milletler ambargosuna harfiyen uyan ancak ABD'nin kendi özel ambargolarını dinlemiyor diye Halkbank'a operasyon çekilmişti.
O dönemde defalarca bulunduğum Washington'da bize dayatılan; "söz dinlemezsek" bizleri, terörist ülkeler listesine almakla tehdit etmişlerdi. Nükleer ambargo sürecinde koruyup kolladığımız, BM'de savunduğumuz İran, ambargo kalkınca ilk operasyonları bize çekmiş, TIR'larımıza geçiş izni vermez olmuştu.
Bugün gelinen noktaya bakıyorum; etrafındaki batan (daha doğrusu batırılan) ülkelerin cankurtaran filikası gibi davranan Türkiye şimdi; 'teröristinin çözüm ortağına NATO üyesi ülkenin silah yardımı yapıldığı, dev yatırım projelerinde işbirliği içinde olduğu dostu Katar'a operasyon çekildiği' ülke durumunda...
Katar krizi nereye varır bilinmez ama bildiğim şudur ki Türkiye'ye karşı 7 düvel güç birliği yapmış, bütün şerlerini toplamış, katar katar üzerimize geliyor. Hayati sorumuz şudur; biz ne kadar hazırız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA