Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Suriyeli olunca kalbiniz mi kurudu?

Hunharca cinayet; nefret diliyle beslenenleri görünür kıldı. Binlercemiz, tecavüz edilerek öldürülen Suriyeli hamile kadın ve 10 aylık bebeği için cenaze töreninde gözyaşı döktü.
Kadın cinayetleri bizim en büyük utançlarımızdan biri. Kadına şiddetin aldığı canlar için kahroluyor, tepki gösteriyor, önlemek için tedbir geliştiriyoruz. Yine de engelleyemiyoruz ve bu utançtan kurtulmak istiyoruz.
Son cinayet, Suriyeli misafirlerimize karşı pompalanan nefret dilinin ayyuka çıktığı zamanda yaşandı.
Kaynarca ilçesinde tecavüz edildikten sonra başına taşla vurulan Suriyeli hamile Emani Al Rahmun ve 10 aylık bebeği Halaf'ı öldüren sapık için lânet okuduk.
Beni kahreden ise bu cinayete karşı sessiz kalan bizdeki kadın örgütleri… Kadın cinayetlerinde tepki veren bu STK'lar, söz konusu Suriyeli olunca aniden tatile çıktılar, sesleri solukları kesildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, KAGİDER, KADER, EGİKAD, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Uçan Süpürge ve onlarcası…
Menfur cinayetin duyulmasından itibaren yalnızca KADEM'in kamuoyu açıklamasını, kınamasını gördük; "Suriyeli kadının katillerinin en ağır cezayı almasını talep ediyor ve bu yürek yakan vahşeti kınıyoruz." Peki, ya diğerleri?
Cinayet kurbanı kadın Suriyeli olunca sesi soluğu çıkmayanlara cevap, Suriyeli bir kamp konuğumuz minik kızdan geliyor; "bizim kalbimizde sevinç, sizin kalbinizde insanlık öldü." Sahi, ülkemizdeki Suriyeli konuklarımız, kadın değil mi? Çocuk değil mi? İnsan değil mi?
Kapsama alanınız yalnızca kendi tanımınızla "Beyaz Türkler" mi? Suriyelilere yönelik nefret dilini pervasızca kullananlar, böylesi cümleleri, sosyal medyada, basında yayanların, daha nice sapığa cesaret verdiğini sorgulamayacak mısınız? Ses verin; tatile mi çıktınız yürüyüşe mi?




Bizim kalbimizde sevinç, sizin kalbinizde insanlık öldü

Matel Ferah bi kulûbina, Kema matet el insaniyye bikulübikûm

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA