Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Gurbetçiye anında çözüm

Twitter'dan bir fotoğraf paylaşmış ve altına da "Kapıkule'de lüks otolarıyla gurbetçilerimiz, kendi ülkesini pislik içinde bırakıp, Avrupa'ya dönüyor. Acaba orayı kirletebiliyorlar mı?" diye yazmıştım. Çok fazla paylaşıldı ancak gurbetçilerden itiraz da geldi: "Orada çöp sepeti olsa yere atmayız, tuvalet de yok, ıstırap çekiyoruz." Soruna tek boyutlu bakmışım, Külliye'de Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci'ye rastladım ve durumu aktardım. Tüfenkci "Ben onu görür görmez müdahale ettim" dedi ve cep telefonundan kendisine gelen "talimatın gereği yapılmıştır" mesajını gösterdi: "Sn. Bakanım gurbetçilere tuvalet yapıldı. Alanda AFAD şube kumanya veriyor, sahada temizliğe gidildi, Bulgar tarafına baklava dâhil sempatik ikmaller yapılıyor. Bulgar göçmenlerimiz de bayram için gidiyor, üst üste çıkışlar, Bulgarların işi yavaşlatması derken, dezenfekte sorun oldu ama giderdik."
Hoşuma giden, sosyal medya üzerinden işaret edilen soruna, anında müdahale edilmesi ve çözüm üretilmesi... Gurbetçilerimize yollarda kazasız belasız seyahat diler, hatırlatırız: "Frene değil, kurala güven...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA