Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Rekor bize ne getirecek?

En büyük Türkiye… Hem de açık ara… Büyümede niceliği ispatladık, Küresel Kriz hariç 15 yıldır sürdürülebilirliğini de… Toplumun her kesimine katkı sunarak kapsayıcılığı, yatırıma ve üretime doğru meyledici niteliğiyle de
Bu rekorun ekonomiye çok katmanlı katkısı olacağı aşikâr… Özetleyelim
İSTİHDAM: Çift haneli büyüme, işsizliği yeniden tek haneye çekecek. Her yıl 600 bin gence iş bulmak zorunda olan Türkiye, sürdürülebilir büyümesiyle birlikte yeni iş imkânları ve istihdam pozisyonları oluşturacak.
YATIRIM: Makine ve teçhizatın katkısı, Kredi Garanti Fonu kaynaklarının yatırıma yönlendiğinin işareti… Gelecek dönemlerde büyümenin garantisi…
YABANCI SERMAYE: Doğrudan yabancı sermaye girişi artacak. Türkiye'nin bu zor coğrafyaya rağmen güvenilir liman algısı tırmanacak.
GÜVEN: Piyasa aktörlerinin geleceğe bakışı olumlu hale geliyor ve bu daha dinamik piyasa demek. Geleceğe dair beklentiler yükselecek, güven duygusu daha fazla yatırımcıyı cezbedecek.
ENFLASYON: Kalıcı düşüşün müjdesi… Arz artışı fiyatları geriletecek, endeksleri rahatlatacak.
FAİZ: Düşük enflasyon, faiz baskısını azaltacak, faizler inişe geçecek.
TASARRUF: Öteden beri kanayan yaramız tasarruf açığının kapanmasına olumlu katkı sunacak.
KREDİ NOTU: Yakında derecelendirme kuruluşları kalıcı ve kapsayıcı büyümeyi önce görünümleri pozitife çevirmeye ve sonrasında not artışına yansıtacaklar.
KÜRESEL ÇEKİM: Eşsiz konumuyla ülkemiz, teknolojiden bilim insanına, emekten beyin göçüne dek küresel cazibe merkezi olma yönünde daha cazip hale gelecek.
NİTELİK: Rekor büyüme ile nitelik aşamasını geçen Türkiye ekonomisinde inovasyon gibi adımlar, projeye, endüstriye döndükçe ürettiklerimizin kilogram fiyatı tırmanacak, ihracatın hamalı değil efendisi olma yönünde ilerleyeceğiz.
KAPSAYICILIK: Büyüyen ekonomide vergi gelirleri de tırmanacak, sağlık, eğitim, fakirlikle mücadele ve küresel yardımlara daha fazla kaynak aktaracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA