Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Okyanusun ötesi berisi

Halkbank'ı hedef alan 17 Aralık 2013 operasyonu gerçekleştiği gün;
"Okyanusun ötesinden" başlığıyla yazdığım yazıda, Amerika'daki Fetullah Gülen ve haydutlarının okyanusun berisindeki bürokratik oligarşiyle ortaklaşa hareket ettiğini savunmuştum.
İzleyen hafta, 25 Aralık 2013'te mega projeleri durdurma operasyonu patlak verdi ve müteahhitlerin yanı sıra beton kamyonlarını dahi durdurmaya kalktılar. Askeri vesayeti kaldırmanın yetmediğini, yargı ve bürokrasideki Fetullahçı unsurların temizlenmesi gerektiğini anlamıştık.
Nitekim öyle oldu fakat çeyrek yüzyıldır devlette oluşmuş paralel yapı okyanusun ötesinden gelen talimatla 15 Temmuz darbe girişimine kalkıştı, ülkeyi işgale giriştiler ve yüzlerce insanımızı şehit edip binlercesini yaraladılar.
ABD'nin maşası FETÖ'nün okyanusun berisinde tutmayan planları bu defa, ülkeden kaçan FETÖ haydutları aracılığıyla dışarıya taştı. Almanya'dan referandumu etkilemeye, Fransa'dan PKK'ya destek vermeye çalıştılar.
Fakat gördük ki FETÖ çetesi, yeniden anayurduna, ABD'ye çekilip yeni hamleler peşine düştü. 17 Aralık'ta sökmeyen oyunu bu defa, işin içine FBI, CIA ve ABD Adaletini de katarak dörtlü çete ile sergilemeyi seçtiler.
Birleşmiş Milletler'in İran ambargosuna harfiyen uyan fakat ABD'nin "sen satma ben satacağım" diyerek uydurduğu kişisel ambargosunu takmayan Türkiye, Halkbank'ın yasal süreçlerde ve BM kontrolündeki petrol ticaretine izin verdi.
Trump başkan olunca İran kartı yeniden devreye alındı ve 17 Aralık'ın tezleri ABD yargı salonlarında yinelendi.
Halkbank Kumpas davasında gelen yargı kararları, Şeytani Dörtlü'nün son hezeyanı olarak kayıtlara geçmiş oldu.
Şeytani Dörtlü'nün içeride saklanan (kripto) unsurları var olduğu sürece Türkiye'ye yönelik benzer operasyonların süreceğini tahmin etmek zor değil. Bir sonraki adımda mega projeleri durdurma girişimi benzeri eylemlere hazırlıklı olalım.
Bankalara ceza kesmek, dış ticaretimizde tarife dışı engelleri görünür kılmak, yüksek büyüme rakamını aşağı çekmeye yönelik algı operasyonları ve daha da tehlikelisi, yeni bir 15 Temmuz girişimi dahi beklenebilir.
Ancak 1 trilyon $'lık ekonomisi, 84 milyon nüfusu, tankın altına yatacak cesaretiyle onları yine durdururuz. Yeter ki pirinç içindeki beyaz taşlara dikkat edelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA