Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Ertürk'e Avşar soruşturması!

"Türkiye'de atış serbest, müdahale etmek yasak!" Bu cümle Alarko Holding'in CEO'su Ayhan Yavrucu'ya ait.
Kendisiyle perşembe akşamı Swiss Otel'de Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimci Derneği'nin (KAGİDER) bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Türkiye'nin Kadın Girişimci Yarışması" ödül töreninde karşılaştık. "Hızlı tren" konusuyla ilgili eleştiriler karşısında böyle diyordu.

***
Enka Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara, boşuna, "Takdir etmeyi bilmiyoruz" demiyor. Haksız değil ki...
Örnek verelim. Ahmet Ertürk, TMSF Başkanı olarak 6 yıldır görev yapıyor. 8 ay sonra görev süresi dolacak. TMSF bu sürede kamu adına 18 milyar 95 milyon dolar tahsilat yaptı. Sorunlu krediler ve sorunlu şirketlerle boğuştu. Yığınla suç duyurusunda bulundu. Tahsilat yapmaya çalıştığı çoğu batık kurum patronu hakkında dava açtı.
Yapılan iş, yürünen yol çok zordu!..

***
Gün oldu, devran döndü. Ertürk'le ilgili soruşturmalar başladı. Soruşturmalar, rahmetli Azin Nesin'lik!
* İlki Hülya Avşar Soruşturması: Bursa'da oturan bir kişi, TMSF ile Avşar arasındaki sorunu gazetelerden okuyunca çok üzülmüş, suç duyurusunda bulunmuş. Soruşturmayı, Başbakanlık Teftiş Kurulu yürütüyor. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren takip ediyor.
* Sırada Kamu Etik Kurulu Soruşturması var: Toprak Holding'in patronu Halis Toprak, "Alacaklıyım!" dediği TMSF ile ilgili olarak Ertürk hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurul, soruşturmayı sürdürüyor. İlginç Toprak dosyasını dikkatinize sunacağız.
* Ali Balkaner soruşturması da başladı: Hileli işlem ve zimmet suçlamasıyla 16 yıl 8 ay hapis cezası alan, fakat 4 gün önce ilgili mahkeme tarafından 1.5 milyon lira kefaletle tahliye edilen Balkaner'in şikâyeti üzerine soruşturma başladı.
Soruşturmalar sürüyor.
Galiba devletin kayıp ve kazançlarını karşılamak adına yapılan tahsilat ve hukuki süreçler yüzünden bir bürokratın başına gelmeyen kalmayacak!!!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA