Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

İhtiyar delikanlılar!

Fuad Bezmen, sanayiciliği öğrenirken, Türkiye'nin şartlarını, kalkınma sancılarını, bürokrasi zihniyetini de yakından kavradı. Şirketin Paşalimanı'ndaki korusunda işçileriyle yaş gününü bile kutladı. Demokrat Parti'den bir dönem milletvekili olan babası Nazım Ali Bezmen, Menderes'e "Sendikalar Kanunu'nu" sundu, işçilere ilk toplu sözleşme, işçilere sosyal haklar daha bu dönemde sağlandı. Levent'te işçi konutları yapıldı.
Hatta döviz, vergi ve silah kaçaklığı dendi, 12 Eylül döneminde kapitalist olarak üç ay tutuklu kaldı!

***

Geçen pazar günü Feriye'de 100'üncü doğum günü kutlamasında gözlerim Bezmen'in etrafında bol bol burjuva aradı.
Ne gezer? Üç oğlu Nazım, Turgut, Necdet, ikinci eşi Emel, torunları, torun çocuklarıyla birlikte Bezmen ailesi, büyük bir sevgi halkası oluşturarak büyükbabanın 100'üncü yaş gününü kutladı. Bezmen'in yanında ise her zaman olduğu gibi iki dostu, Borusan Holding'in Onursal Başkanı Asım Kocabıyık ile rahmetli Vehbi Koç'un çalışma arkadaşı 102 yaşındaki Şadi Yazgan vardı. Ben üçüne de " İhtiyar delikanlılar!" adını taktım. Allah üçüne de uzun ömür versin!.. Sanayinin çınarlarına nazar değmesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA