Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Her yıl bir şehir kuruyorlar

Şanlıurfa'nın ilçeleri ve köyleriyle birlikte nüfusu 1.5 milyonu buluyor. Bu ilimizde 425 bin öğrenci ilköğretim ve lise eğitimi alıyor. Her yıl 70 bin çocuk ilkokula kayıt yaptırıyor. Şanlıurfa Gazi Lisesi Müdürü İsmail Kaya, "Her yıl bir şehir kuruyoruz" diyor. Şanlıurfa'da okullar tıklım tıklımmış. Bir okulda ortalama 3 bin öğrenci okuyormuş! Öğretmenlerin anlattıkları beni bile hayrete düşürürken, elin İngiliz'i ve İtalyan'ı ne yapsın?
Öğretmenler anlatıyor: Geçen yıl Tat Konserve'yi ziyaret eden İtalya'dan gelen bir mühendise, Şanlıurfalıöğretmen sormuş, "Sizce bu ilde kaç bin çocuk okula gidiyor?"
İtalyan mühendis, "5 bin" demiş.
Öğretmen, "Ne 5 bini, 425 bin" deyince İtalyan mühendis, "Oh my God!" diye sandalyeden fırlamış...
Yine bir okul İngiltere'den bir okulla eşleşmiş, proje hazırlayacak. İki okul ön yazışmaya başlamış. Karşı taraf, "Öğrenci sayınızı bildirin" diye e-mail atınca, bizim okul vakit kaybetmemiş, "5 bin" demiş. Karşıdan yanıt gelmiş: "Dalga mı geçiyorsunuz?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA