Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

ÖTV'de organize işler!

Maliye, Hazine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK ve TPAO!.. Bu kez olmadı! Özerk EPDK, güven kaybetti. Etik olmayan organize bir işe imza attı. Anladık, Maliye sıkıştı, Enerji Bakanlığı bastırdı. EPDK, "Aşırı kâr ediyorsunuz" diyerek akaryakıt sektörünün tepesine bindi, "Tavan uygulamasına gidiyorum" dedi. "Narh" sistemini hiç çekinmeden liberal piyasanın göbeğinde uygulamaya başladı. Sonra tavan fiyatı yavaş yavaş aşağı çekti. Hükümet, fırsattan yararlandı ve ÖTV'yi 20 kuruş artırıverdi. Böylece 51 akaryakıt dağıtım şirketinin cebindeki para, Maliye'nin kasasına aktarıldı.
20 kuruşluk ÖTV artırımından 3 ile 5 milyar lira arasında para gelecek!.
Bu cinliğe gerek yoktu ki? Baştan ÖTV artırılsaydı, kimin sesi çıkacaktı! Kabul, Maliye'nin paraya ihtiyacı var. Tahsilat yapamıyor. Ocak-haziran döneminde bütçe açığı 23.2 milyar lira olmuş, yılsonu hedefi delinmiş. 2009 bütçesi kevgire dönmüş. Turizm ve ihracat geliri düşüyor. Her zaman olduğu gibi yine kümesteki kazları yolacaklar ama ortada yolunacak kaz kalmamış!..
Çaresiz, ÖTV sopası akaryakıt piyasasına çıktı. Hükümet, 2009 bütçesinde akaryakıttan 29 milyar lira ÖTV geliri bekliyor. Arabada vergiyi indirdi, akaryakıtta vergiyi bindirdi! Vur-kaç yaptı. Kötü organize işlerle itibar ve güven gitti, az iş mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA