Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Yaz mevsimi yangın mevsimi

Koca Karadeniz'in dağları denize indi! Karadeniz'i erozyon ve sel tehdit ediyor! Doğu Anadolu'daki şehirler bir bir sular altında. Sel vurup geçiyor. Canım Ege'nin ciğeri sayılan ormanlar, dikkatsizlikten, bilgisizlikten cayır cayır yanıyor! İnanılır gibi değil. Bu tablo rahatsız etmiyor olacak, Ankara'dan tık yok.
Kabul, Ankara meşgul: Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu tartışması sürüyor. Kürt açılımı önemli. Ergenekon izleniyor!
Hepsine eyvallah!
Ama halk sokakta, evsiz yurtsuz. Birilerinin de buna bakması gerekmiyor mu? Bu konuda kamuya olduğu kadar özel sektöre de çok iş düştüğü kesin. Hakkını teslim edelim. STK'lar çalışıyor. İşte örnek bir çalışma, Koç Bilgi Grubu, orman yangınlarına karşı son derece duyarlı davranıyor. Sosyal sorumluluk projesi olan, "Yeşil Bilgi Platformu" ile sesini duyurmaya çalışıyor. Toplumu, "Yaz mevsimi yangın mevsimi olmasın" diye uyarıyor. Her kesimi dikkatli olmaya davet ediyor. İlk uyarıyı 2 Haziran'da büyük bir yangın atlatan Burgaz Ada'da yaptılar. Proje paydaşları, TEMA, ÇEVKO, Deniz Temiz Derneği (TÜRMEPA), WWF Türkiye ile birlikte, "Bilinçli olun" dediler.
Ancak biz Türkler, politika yapmaya bayılıyoruz. Ne hikmetse biz gazeteciler için de "sel, toprak kayması, orman yangını gibi konular" öncelikli olmuyor!..
Yok olan toprak için kılımız kıpırdamıyor.
Yanan orman umurumuzda bile değil!...
Sadece durumu seyrediyoruz!
Ey halk söyleyelim: "Toprak, su, orman" olmadan geleceğimiz yok!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA