Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Dört şirket dört kontrat!

Son enerji çıkarmasında ülke olarak stratejik avantajlar elde ettik. Enerji açılımında emeği geçen herkesin hakkını teslim edelim. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı kutlayalım. Ayağının tozuyla geldi. Çok zor iki işi başardı. 13 Temmuz'da Nabucco'da imzalar atıldı. Bir ay bile olmadı, Mavi Akım-2 bitti.
Az buz iş yapılmadı...
Ancak unutmayalım.
Bu işleri sonuçlandırma olanağı olmadı ama çok emek harcayan eski bakan Hilmi Güler'i ve birlikte çalıştığı ekibini de kutlayalım.
Rusya ile Türkiye 20'ye yakın protokole imza attı. Bunlardan biri de 1986'da 25 yıllığına imzalanan 6 milyar metreküp gazın aktığı "Batı-1 Hattı" ile ilgili kontratta süre uzatımı konusuydu. Malum bu hatta kontrat 2011'de doluyor.
Hattın bir özelliği var.
BOTAŞ, üç yıl önce bu hatta kendisine ait kontratların bir kısmını Enerco, Avrasya, Shell ve Bosphorus Gaz'a devretti. Dört şirket 2 yıl önce Gazprom ile masaya oturdu ve 20 yıllık kontrat imzaladılar. Gazprom ile fiyat konusunda yaptıkları anlaşmanın içeriğini kimse bilmiyor.
Öyle ya, bu kontrat devri bize ne kazandırdı? Acaba 2011'de kontrat uzatmada BOTAŞ'ın dört şirkete ihaleyle devrettiği bir kısım kontrat ile ilgili bir "incelik" olacak mı? Çünkü bu dört şirket Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu. Bu devir unutulmaz!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA