Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Göksu, Sabancı'ya emanet!

Bu ülkeyi kesinlikle kadınlar değiştirecek! Türkiye'nin kadınları akıllı. Kadınlara inanıyorum. Size, iki örnek iş kadınından sözedeceğim. İlki, turizmci Gül Küçükserim. Diğeri girişimci-yatırımcı Demet Sabancı Çetindoğan.
Gül Küçükserim, turizm sektörünü değişime zorluyor. Yıllarca TUROB'un genel sekreterliğini yaptı. 10 yıl önce Sultanahmet'te çok özel bir butik otel olan Arena Hotel'i açtı. Küçükserim şimdi Anadoluhisarı'na el atmış. Göksu Deresi üzerinde açtığı Göksu Marin&Cafe ile bambaşka bir yolculuğa çıkmış. Bir ay önce Türkiye'yi ziyarete gelen Ornella Mutti bile buraya akşam yemeğine gelmiş.

***

Göksu Deresi nefes almaya çalışıyor. Farkılık arayan holdingler ise teker teker Göksu'nun yolunu tutmuş. GSD Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz holding merkezi için dere üzerinde bir yalı restore ettiriyor. HSBC Bank'ın Genel Müdürü ve YASED Başkanı Piraye Antika'nın şirket çöpçatanlığı yapan eşi İsak Antika, Yılmaz'ın yalı komşusu.
Açıkçası Göksu'da farklı bir rüzgar esiyor. Göksu'da büyük farklılık yaratacak diğer isim ise Demet Sabancı Çetindoğan. 6 ay önce Göksu Deresi üzerindeki Türkiye'nin en eski halat fabrikasını satın almış.
Çetindoğan, fabrikayı butik otel yapacakmış.
Semt sakinleri, bu iki yatırımdan da çok mutlu. Ama özellikle Çetindoğan'dan bir ricaları var. Diyorlar ki; "Bu asırlık tarihi fabrikayı yok etmeyin. Burayı kültür merkezi yapın. Göksu'ya bu yakışır."
Bizden iletmesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA