Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Godiva Şanghay yolcusu

Şanghay'da her şey var, bir tek "Çin" yok! 1978'de başlayan "Reform ve Dışa Açılım Politikası" Çin'in gizli gücü, "kültür mirasını" yerle bir etmiş. Bu güç yerini global kültürün temsilcisi McDonald's'a bırakmış. Şanghay, modern mimari harikası olarak 2010 Mayıs'ında başlayacak EXPO'ya ev sahipliği yapacak. EXPO için 3.5 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış.
Eski binalar boyanmış, fabrikalar şehir dışına taşınmış, 17 adet beş yıldızlı otel yapılmış. EXPO'ya 180 ülke katılacak. 150 ülke pavyon açacak. 70 milyon ziyaretçi bekleniyor. 60 bin taksiciye İngilizce öğretiliyor. Ülkeler EXPO için çalışırken Türkiye, yerinde sayıyor. 2 bin 200 metrekare bir yer kiralanmış. Ama beş kuruş kaynak yok. O yüzden tek bir çivi bile çakılmamış.
Oysa EXPO ülkeler için bir fırsat! Türk şirketleri ne yapsın? Tek tek Şanghay'ın yolunu tutmuşlar. Yakında Ülker, "Godiva" markasıyla, "Eski Şanghay Sokağı'nda" yerini alacak. İkinci mağazasını ise farklı bir şehirde açacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA