Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kim bu sırdaş hesap sahipleri?

Az gittik, uz gittik. Nihayet bu ayın başında İsviçre ile "Sırdaş hesap" anlaşmasını yapabildik. Yapılan anlaşma gereği, "Gizli hesap" dönemi kapandı. Yurtdışında parası olanlar artık hesap verecek!.. Kuşkusuz birçok insanın hem cebi, hem yüreği yanacak! Kulislerden yansıyanlara bakılırsa, Maliye Bakanlığı, İsviçre ile imzalanan bu anlaşmayla birlikte yoğun bir çalışma temposuna girmiş. Diyorlar ki "Maliye, geçen hafta başından bu yana İsviçre'de hesabı olanlarla tek tek görüşmeye başladı."
Hayırlısı olsun!
Kolay mı? Türkiye yıllardır bu sırdaş hesapların peşindeydi. Söylenen o ki, sırdaş hesap sahipleri çoktan kendilerince hesap yapmış. Fakat hepimiz meraktan çatlıyoruz. "Yahu kim bu sırdaş hesap sahipleri?" diye birbirimize soruyoruz. Sıkı durun, bize yansıyan bilgilere göre, İsviçre'de 600 kişinin sırdaş hesabı var!..
Sakın ola; "Yahu 600 sırdaş hesap çok az değil mi?" demeye kalkışmayın!..
İnanın, bu 600 hesap sahibi iş insanı renkli mi renkli. Neredeyse hepsi bildik tanıdık!!!

***
Biz diyoruz ki, "Madem sır ortadan kalktı, sırdaş hesaplar da bir bir açıklanmalı!" Çünkü listeye bir göz atmak yetiyor. Türkiye'nin geçmişi sırdaş hesaba yansımış. Ticaret, siyaset, bürokrat halkası birbirine geçmiş, yerli yerinde duruyor. Söylenenlere göre, 600 kişiden oluşan hesabın yüzde 30'u geçmişte kamuda üst düzeyde görev yapmış bürokratlara ait.
Hatta içlerinde bürokratlığı bırakıp siyasete atılan, bakanlık yapan bile var...
Daha ne diyelim.
Ancak hakkını teslim edelim. 30 sırdaş hesap sahibi Türkiye için önemli! Türkiye'nin pek çok ilinden işadamı listeye yerleşmiş. Başı İstanbul ve Ankara çekiyor. Bu iki ili Urfa, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin izliyor. Maliye Bakanlığı, süresini yılsonuna kadar uzattığı Varlık Barışı'ndan para bekliyor. Kasaya henüz 385 milyon lira girmiş. Bu rakam nedir ki? Abartmıyorum. O yüzden sırdaş hesap sırrı çözülmeli diyorum. Çünkü sırdaş hesap, "Cankurtaran simidi gibi!.."
Bizden söylemesi!...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA