Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi

ABD Hükümeti, 14 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasılasının yanında 12 trilyon dolara dayanmış borç batağından çıkış yolu arıyor. Japonya, Almanya, İngiltere ve sanayileşmiş ülkelerin çoğu ABD'den de kötü durumda. Gayrisafi milli hasılalarıyla borçlarını karşılaştırdığınızda borç haneleri çok kabarık görünüyor. Bu tablo gösteriyor ki, kapitalizm bir türlü kendine gelemiyor!
ABD'nin müzmin muhalifi Michael Moore bu fırsatı kaçırmamış. Kendi deyimiyle aşk, şehvet ve tutku içeren yeni filmi, "Kapitalizm: Bir Aşk Hikâyesi" ile ortalığı birbirine katmış. Film, daha yolun başında Venedik Film Festivali'nde "Altın Aslancık" ödülünü almış. ABD'de 2 Ekim'de de vizyona girmiş, 1.5 milyon kişi filmi izlemiş.
Film, dünyayı kasıp kavuran küresel ekonomik krizin bizi nereye götüreceğini anlatıyor. Cuma günü İstanbul'da altı sinemada gösterime giriyor. Filmi getiren R Film ise bu akşam AFM İstinye Park Sinemaları'nda ekonomi basını için özel bir gösterim düzenliyorm.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA