Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Restoranı bırak, özel villaya bak!

Sigara içmeyen biri olarak, "Sigarasız hayat, oh ne rahat!" diyorum. Ama restoran sahiplerini dinleyince, sesimi çıkaramıyorum. Çünkü binlerce restoran iş ve aş sağlıyor. Bu kez işe komilikten başlayıp, restoran zincirleriyle Beyoğlu Galatasaray'ı mekân tutan Rasim Orbay'ı dinliyorum. Orbay, "Litera, Avlu, Zoe ve Ponte" adlı dört restoranın sahibi. Yemekte kalite, müzikte Doğan Çakıroğlu ve Nilay Alsen ile farklı bir renk yakalamış.
Restoranları, Türk mutfağının yanında Akdeniz mutfağında da iddialı. Orbay, epey yatırım yapmış, tam işlerini yoluna koymuş. Ancak sigara yasağıyla birlikte iş hacmi yüzde 40 düşmüş. Yılbaşına sayılı günler var ama Rasim Orbay, derin derin düşünüyor. Çünkü, yılbaşında rezervasyon yaptıran 140 özel müşterisi, "Sigara içemeyeceğiz" diyerek geceyi iptal etmiş. Orbay'a sorduk; "Peki onlar yeni yılı nerede karşılayacaklar?"
Diyor ki: "Şimdi moda Etiler, Levent'te özel villa kiralamak. Trend bu. Özel müşteriler adam başına 125 lira ödeyerek soluğu villada alıyor. Yemekleri de özel siparişle hallediyorlar."
İşe bakın siz!.. Tiryakiler bol bol sigara içip, yeni yılı karşılayacaklar...
Parası olan sigara yasağını deliyor. İş yapmak için yeni yılı bekleyen restoranlar ise işsizlikten kırılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA