Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Esnek çalışma!..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, istihdam konusuna kafayı takmış. Kronik hale gelen ve kısa sürede çözümü olmayan sorun üzerinde kafa yoruyor. Antalya'daki toplantı öncesi boş durmamış. "Güneyde konut, batıda bilişim, doğuda tarım" diyen Eski DPT Müsteşarı Yıldırım Aktürk'e telefon açmış. "Görüşlerinize ihtiyacımız var" demiş. Kendisi de hafta sonu çalıştaya katıldı.
Kolay mı?
2010'da Bakan Dinçer'i zor bir maraton bekliyor.
Özellikle işçi ve işveren sendikalarını karşı karşıya getirecek olan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen "Esnek Çalışma Yasa" tasarısı başı çekiyor. Patronlar, başta Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "esnek" diyor, başka bir şey söylemiyor. İşçi sendikaları, "Esnek çalışmaya karşıyız. Değil savunmak, konuşmak bile anayasayı çiğnemekle eşanlamlıdır" diyor. Bakan Dinçer, "Özel istihdam bürolarına işçi çalıştırmak için geçici çalışma yetkisi verilecek" diyerek hükümetin tavrını ortaya koyuyor. Fırtına öncesi sessizlik sürüyor...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA