Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Hadi gari köyümüze geri dönelim!

Tarım dışı istihdam kıpırdadı fakat yeterli değil, Ekim 2009'da sanayide 202 bin istihdam kaybı olmasına rağmen inşaatta 61 bin istihdam artışı var. Küçük çaplı da olsa hareketin bir bölümü hizmetler sektöründen geliyor.
Krizin en yoğun olduğu zamanda işsiz sayısındaki artış 1 milyonu aşarken, Ekim 2009'da işsiz sayısındaki artış 569 bine gerilemiş. Bu sadece düşüşün azaldığını göstediyor. İşsizlik artmaya devam ediyor.
Sonuçta 2008 Ekim ayı farklıydı. Sanayide doğru dürüst üretim yoktu. Otomotiv başta olmak üzere, pek çok fabrika üretime ara vermişti. Görüyoruz ki, 2009 Ekim'inde bunun etkisi azalıyor.
İstihdamda 450 bin artış var ve bunun üçte ikisi yani 300 bini gerçek isihdamdan değil tarımdan geliyor.Çünkü işsizler varoş yoksulluğundan bıkmış. 296 bin kişi "Köy yoksulluğunu" tercih etmiş. Hadi gari köyümüze geri dönelim diyerek kentten köye dönüş yapmış. Böylece ekimdeki işsizliğe "güz sancısı" damgasını vurmuş!..

***
İnsanın işi olunca mutlu oluyor.
Sonuçta işsizliğin ekonomik sosyal ve psikolojik boyutu var. İşsizlik, sosyal dışlanmayı beraberinde getiriyor. İşsiz insan toplumdan uzaklaşıyor. Çöküntüye giriyor.
Perşembe sabahıydı. CNN Türk'te gözüm takıldı. Sabah toplantısında Yavuz Bingöl'ü görünce "Acaba ne diyecek" diye bir an dikkat kesildim. Bingöl, habercileri dinledi, hatta sıkıldı bile! Sıra kendisine gelince de golü attı gitti. "Türkiye'nin en büyük sorun işsizlik" diyerek "Geçen yıl 50 kişiye iş veren şirketlere bedava konser vereceğim, beni bulsunlar" diye çağrı bile yaptı.
İşsizlik kasırgasına karşı bir duruş!.
Demek ki, iş ve aş yaratanları ödüllendirecek bir mekanizmayı harekete geçirmek gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA