Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kimya'ya bak, hizaya gel!..

Enflasyon geldi. Üretici enflasyonu yüksek, tüketici enflasyonu düşük çıktı. Eh, üretim yapan kesim fırsatı kaçırmıyor. Gelen talebin kaldıracağı ölçüde hemen zam yapıyor. Merkez Bankası durumun farkında, "Bunu eğilim haline getirirseniz gerekeni yaparım " uyarısında bulunuyor.
Türkiye ise, "İhracata dayalı büyümek istiyorum" diyor. İhracatta, "100 milyar dolar büyükler liginde" yarışıyoruz fakat ihracatla büyümeyi bir türlü başaramıyoruz. Türkiye ihracatının üçte birini İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) çatısı altındaki altı birlik yapıyor.

***

TİM çatısındaki seçimin nabzı altı birlikte atıyor. Dün ilk seçim Maden İhracatçı Birlikleri'nde yapıldı. Detaylar haber sayfasında yer alıyor. Ama İMMİB'de kıyamet Kimya İhracatçılar Birliği seçimlerinde kopacak. Çünkü Petkim özelleşti. KİT değil. Dolayısıyla sektör, "Referans fiyat uygulama" yetkisinin Kimya İhracatçı Birliği'ne geçmesini bekliyor. Ayrıca sektör, ithalata vergi konulmasından rahatsız. Bunun altında "Petkim var" iddiasında bulunuyor.
***

O yüzden kimyada üç aday yarışıyor.
Halen başkan olan Murat Akyüz'ün karşısına Nevzat Demir ile Metin Uysal çıktı. Nevzat Demir, sporu da siyaseti de biliyor, buna göre çalışıyor.
Metin Uysal, son dakikada çıkan bir isim. Topbaş ailesine ait MKS ve Petkim'in desteğini aldı. Halen yönetimde olan NAKBA ile birleşti.
Dengeleri değiştirmeye çalışıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA