Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

İSO niye mahçup!

Bir haftadır diken üstündeyiz! Nasıl olmayalım? Maalesef Manisa, Bursa ve Hatay'dan haberler art arda geldi. Şehit cenazelerinin hemen ardından başlayan olaylar 'çığırından çıkacak' diye, korktuk. Öyle ki, aranan bir komutanla, arayanların bağlı olduğu bakanlığın en tepesindeki isim aynı safta buluştu. Bakan, darbecilikle suçlanan komutanın da arasında bulunduğu güvenlik temsilcilerine, "Ne yaparsanız yapın!" diye seslenerek teröristlere darbe vurulmasını istedi.
Son olayların meydana geldiği Dörtyol yani Hatay, stratejik bir konuma sahip. Bölgede demir çelik üretim merkezi ve lojistik limanlarıyla büyük önem arz ediyor.
Bir tarafında Suriye, aşağıda Kıbrıs, ilerisinde İsrail ve Cezayir'e uzanan Doğu Akdeniz hattı. İskenderun ilçesindeki 16'ya yakın konsolosluk. İlin önemini anlatmaya yetmez mi? İşte terör örgütü bu sebeple provokasyon yapıyor. Terör uzmanları da ısrarla, "Terör örgütü güneyden ve kuzeyden denize inmek derdinde" diyor.

* * *

İskenderun Demir Çelik Fabrikası, 2 gün önce İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 12'inciliğe sıraya oturdu, bölgenin büyüklüğünü bir kez daha gösterdi. İSO, bu çalışmasıyla fark yaratıyor. Amma velakin bir türlü eksiklikleri tamamlayamıyor. Üretimden satışları baz alıyor. Gelin görün ki, üretimden satışları artık bizim belirleyemediğimizi kabullenemiyor. Günümüzde sadece işçiler taşeron değil ki? Üretim ve satış stratejisini küresel merkezlerin belirlediği otomotiv ve ilaç gibi sektörlerde çoğu patron, işçiler gibi taşeronluk yapıyor. Nedense İSO 500'de bir türlü taşeron patronların durumunu ortaya koyamıyor. Mahçup oluyor. Bazı şirketlerimiz üretim merkezlerini yurtdışına kaydırdı. İSO 500 bunu da dikkate almıyor. Açıkçası eksik veriler yüzünden, İSO'nun penceresi ekonominin gerçek profilini yansıtmıyor.
İSO demişken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyareti es geçilir mi? Doğrusu, Bahçeli'nin İSO ziyaretini yadırgadım. Keşke İSO Meclisi yerine, üyelerinin fabrikasını gezseydi. Üretimi ve üreteni yerinde görüp, dinleseydi. İktidar olmak halka inmekten geçiyor...
İSO Meclisi'ne giden Bahçeli, acaba Dörtyol'a da gidecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA