Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Sakin güç Türkiye!

Fransa, İnkâr Yasası'nı tanıyan 21'inci ülke... Moraller bozuk. Siyasetçiler, bu yasayı daha önce tanıyan İsviçre'ye yıllardır gitmiyor. Galiba Fransa'ya da gitmeyecekler. Fransa medyasının konuya yaklaşımını iyi izlememiz gerekiyor. Bazı ciddi yayınlarda üç günden bu yana çıkan haberler düşündürücü.
Gazeteler, Fransız Hükümeti'nin Bursa'da Oyak Holding ile birlikte otomobil üreten Renault'nun yatırımlarını Fas'a kaydıracağını yazıyor. Siyasetçiler ve iş dünyası bu haberlere ihtiyatlı yaklaşıyor.
İki ülke arasındaki gerilim zirve yaptı!..

***

Dün, Ankara'da Dış Ticaret'ten sorumlu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de yatırım yapan Fransız şirketlerinin CEO'ları ile birlikteydi. Bu haberler elbette konuşuldu. Sonuçta iki tarafın tavrı ticari dengelerini zedelemeye doğru yol alıyor.
Her iki ülke de bu işten zarar görür.
Mesele siyasi.
***

O yüzden ticari yaptırımlar, tıpkı savaş gibi en son alınacak karar olmalı. Bu aşamada da siyasetçiler çok ama çok dikkatli konuşmalı. İşte Davos'a giden AB Bakanı Egemen Bağış, "Gümrük Birliği sürecini gözden geçiriyoruz" deyiverdi.
Bu mümkün mü?
Sapla samanı karıştırmayalım. Türkiye'nin elinde tek silah var; tarife dışı engeller. Bu, uluslararası hukuka aykırı olmayan ama uygulanması durumunda karşı tarafa zorluk çıkaran anlaşmadan başka bir şey değil.
Sakin güç Türkiye olalım.
Hedefe öyle odaklanalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA