Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Geniş gövdeli 15 uçak geliyor

Havacılık sektörü hafta başı Air Show'a odaklanacak. Bir yıl Fransa bir yıl İngiltere'de yapılan fuarda bu yıl adres Londra. Üretici şirketlerin gözdesi THY de burada. 12 yıllık leasing sözleşmeleriyle uçak alıp filosunun yaş ortalamasını küçülten, koltuk kapasitesini artıran THY, dünyanın sayılı havayolu şirketlerinden biri olmaya aday. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "En az 15 geniş gövdeli uçak alımı yapacagız. Bunlar ya Airbus 380 ya da Boeing 737-8 modellerinden olacak. Kararı 15 gün içinde vereceğiz. Böylece uzak uçuş noktalarına uçup, daha çok destinasyon ekleyeceğiz. Daha sonra Airbus 320 Neo ve Boeing 737 Max modellerini de düşünebiliriz" diyor.

***

Uçakların liste fiyatı yaklaşık 4 milyar dolar. THY'nin derdi yeni uçuş hubları oluşturmak. Fakat Atatürk Havalimanı yetmiyor. Alınan uçaklar için yeni park alanına ihtiyaç var. O yüzden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DHMİ, Yeşilköy'deki askeri tesisi Hava Kuvvetleri'nden almak için Milli Savunma Bakanlığı'yla görüşmeleri sürdürüyor.
İş biterse THY'nin uçak park kapasitesi yüzde 50 artacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA