Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kılıçdaroğlu'nun yarışı

CHP'de değişim zorunlu. Yeni CHP fikri aslında Deniz Baykal'la doğdu, köklü tüzük değişikliğine de bu yüzden gidildi. Bu yolla Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin gibi iki marka yaratıldı. Şimdi Kılıçdaroğlu'nun önünde kritik bir yol var. Kürt sorunu, din olgusu, adil bölüşüm gibi konularda köklü politikalar üretmek zorunda olan yeni CHP bunu kimlerle yapacak? HAS Parti'nin İslamcı solcu muhalif ismi Mehmet Bekaroğlu ile mi, Gürsel Tekin'le mi ya da yanındaki eskimiş CHP'lilerle mi?

***

Yol net.
Kılıçdaroğlu, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in 16 yıllık muhafazakâr iktidarı yıkan söylemlerini dikkate alsa yeter. Tabanın benimseyeceği ideolojik formasyona sahip cumhuriyetçi demokratlar zaten var. Önemli olan politika değişikliklerini hayata geçirecek isimler. Çünkü kurultaydan çıkan kadro yerel seçimleri yönetecek. İstanbul'daki 12 ilçe belediye başkanını 16'ya mı çıkaracaklar yoksa 6'ya mı indirecekler? Büyük ölçüde Kılıçdaroğlu, Baykal'ın İstanbul Büyükşehir Başkan adayı "Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin" ikilisiyle, yani kendi kendisiyle yarışacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA