Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kazandıran kontrat

ABD Jeolojik Araştırmalar Kuruluşu, Irak'ta 3 trilyon metreküp gaz olduğunu tahmin ediyor. Kürt Bölgesi'nde kanıtlanmış rezerv 40 milyar metreküp. Rusya, İran, Azerbaycan'dan boru hattıyla aldığımız her bin metreküp gaz için ortalama 400 dolar ödüyoruz.
Ne yapıp edip, bir an evvel Kürt Bölgesel Yönetimi ile üretim ve pazarlama gaz tedarik anlaşması yapmalıyız...
Bu Botaş'la mı, Turkish Gaz adı altında yeni bir şirketle mi, ya da Tüpraş gibi devleri olan Koç Holding gibi özel gruplar kanalıyla mı olur? İşte bir an önce buna karar vermeliyiz.
Dün bir araya geldiğimiz Mehmet Sepil ile danışman Pars Kutay söyledi. Çıkardıkları gazı lokal piyasaya kendileri, dış piyasaya da Barzani ile birlikte satacaklarmış! Genel Enerji üretim ortağı olur olmasına da Türkiye'nin stratejik ortak olarak pazarlamaya girmesi şart.
Sepil'in ifadesiyle, onları dinleyen Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Başbakan Erdoğan'ın dikkatine sunulur. Böyle kazandıran bir kontrat, Türkiye'nin modeli olur!..
Bu arada herkes Bağdat hükümetinin bu işe ne diyeceğini merak ediyor!
Irak anayasası net.
Federasyonun yeni sahalardan çıkan petrol ve gazı pazarlamasına izin veriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA