Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Yatırımcı yolunacak kaz değil

Manipülasyon iddiası dalga dalga yayılırken bu defa gündeme rekoru zor kırılacak "Bedelli sermaye artışı" geldi. Cimbom, geçtiğimiz martta önce yüzde 10 binlik, sonra da yüzde 3 binlik sermaye artımına gitti. Bu, yüzde 13 binlik bedelli sermaye artışı demekti!
İki bedelli sermaye artışı yoluyla 442 milyon lira toplandı. Borçlandıkça borçlanan Sportif AŞ'nin borcu da aşağı yukarı böyle. Taraftar ödedi, Galatasaray Derneği ise iki bedelli sermaye artırımına katılmadı, Sportif AŞ'ye "Borcumu, borçtan düşün" dedi.
İşte tartışma yaratan bu konuyu Aysal, "Yasal hakkımız" diye savunuyor. SPK ise yapılanı "ahlaki" bulmuyor. Yapılan planlıysa büyük ve organize suç kapsamına girer. GS böyle olmadığını ispatlamak zorunda.
İMKB'de yatırım ortaklıkları başta olmak üzere bu oyun hep oynanıyor!
Yatırımcı kümesteki kaz misali soyuluyor.
Patronlar, "IMF'nin Türkiye'yi borçlandırması gibi" borçları yatırımcıya yükleyip yan gelip yatıyor. İMKB'nin dışında dünyada böyle uyanıklığın yapıldığı başka borsa var mı? Ya da buna göz yuman otorite?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA