Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Aslantepe'ye çatı mı, Erbil mi!

Hiç tartışmasız Galatasaray, Türkiye'nin yurtdışındaki en iyi markalarından biri; ne yazık ki şimdi kurumsal beceriksizliğin tehdidi altında. Hayatında stada uğramamış stat müdürü, hiç CEO'luk yapmamış CEO, ithal başkan, milyon dolarlık transferler, 250 milyon dolarlık stat ilk yağan kara teslim oldu. Şampiyonlar Ligi'ni izlemeye gelen taraftar soğukta dondu. Makyajlayıp, "iş yaptım" demek, altyapıyı önemsememek, 12 milyon euroyu devletten alıp çatıyı açık bırakmak herkese kısmet olmaz. Aslantepe'yi tepe tepe kullanın. Türkiye bunlara layık değil. Başkan tribünlere oynarsa bunun adına yönetişimsizlik denir. Akıl tutulması bu...

***

Kurumsallaşma adına önemli isimlerin gönderildiği, profesyonellerin göreve getirildiği G.S yönetilmiyor. Aslantepe'de çok fazla "siyasi denge" gözetildiği kesin. Başkan çok meşgul. Aklı fikri büyük enerji projelerinde. 750 milyon dolara Türkiye'de yaptığı doğalgaz çevrim santrallerinin yanına şimdi de Erbil'de yapacağı santrali ekledi. Ne yapsın? Onca büyük projeyle mi uğraşacak, yoksa stadın zeminini mi ısıtacak!.. Erbil'e yapacağı santralin küçük bir modelini Seyrantepe'ye kursa da stat biraz ısınsa, kötü mü olur?
Başkan'ın yolu çatısız Aslantepe'den Erbil'e, oradan da Bağdat'a uzanıyor.
***

Bağdat deyince Irak Başbakanı Maliki'nin bu hafta Washington'da olduğunu hatırlatalım. Yakında Türkiye'ye gelecek. "Yumurtalık-Kerkük'e yüksek teknoloji içeren paralel bir hat yapalım. Nabucco'yu harekete geçirelim" diyecek.
ABD'nin "ağırlaştırılmış yaptırımına" kadar petrol ithalatının yüzde 50'ye yakınını İran'dan yapıyorduk. İran'a yasak geldi, rotayı Irak'a kırdık. Ancak nükleer anlaşma şartları değiştiriyor. İran -ABD'nin ilişkisi iyice yumuşayacak. Türkiye yeniden İran'dan petrol alabilir. Bölgede Suriye ve Irak hariç her ülke istikrar istiyor.
***

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugünkü günü birlik Erivan ziyareti gösteriyor ki, Azerbaycan ile Ermenistan arasında buzlar eriyecek. Azerbaycan, petrol ve gazdan kazandığı parayı kalkınmaya ayıracak. Geçen hafta Rusya üzerinden Karadeniz'e giden petrol boru hattını kapattı. Petrol ve gazını Avrupa'ya taşıyan Rusya hattına alternatif TANAP'ı bir an önce devreye sokmanın peşinde. Hattın rahat çalışması için Güney Kafkasya'da dostluğa ihtiyaç var. Barış petrol fiyatını düşürüyor. Odeabank araştırdı. Petrolde her 10 liralık düşüş enerji ithalatımızı 5 milyar dolar azaltıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA