Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Spekülasyonlar

Seçimlerin ortaya çıkardığı tablo belirsizliği seven ve böyle dönemlerde kendisini olması gerektiğinden daha önemli hisseden yönlendirici, manipüle edici gazetecilik örneklerini ortaya çıkarmaya çok müsait. Hatta bunun örnekleri ortaya çıkmaya başladı bile.
"Filanca partiye yakın kaynaklar", "Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkili" haberciliği ivme kazandı. Bilgi ile tahmin, öngörü ile temenni yer değiştirmeye başladı. Kulis adı altında spekülasyon haberleri yayımlanıyor.
Oysa yapılması gerekenler çok basit. Bir: Gizli bir ajandaya sahip olması muhtemel haber kaynaklarına karşı uyanık olacaksınız. İki: Haber kaynağının amacını sorgulamayı unutmayacaksınız. Üç: Mecbur kalmadıkça haber kaynağınızın kim olduğunu gizlemeyeceksiniz. Dört: Fısıltılara ve sanrılara gerçek muamelesi yapmayacaksınız. Beş: Duyduğunuz her şeyi olayın bütün taraflarıyla teyit etmeden yaymayacaksınız.
Aksi takdirde yaptığınız iş gazetecilik değildir, başka bir şeydir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA